Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Drugo festivalsko veče, drama i horor

Drugo festivalsko veče, drama i horor

Dejan Dabić i Lazar Ristovski

Druge festivalske večeri na Letnjoj pozornici prokazani su filmovi „S one strane“ i „Procep“. Za ulogu Žarka u filmu „S one strane“ Lazar Ristovski proglašen je glumcem druge festivalske večeri.

„S one strane“ je srpsko- hrvatski film u kome glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski. Film je drama, potresna priča o Srbinu, oficiru JNA optuženom za ratne zločine u Hrvatskoj i mučnom životu njegove porodice koja se nakon tih događaja preselila se u Zagreb. Drama počinje kada se srpski oficir, nakon odležane robije, vraća iz Haga u Beograd.

Lazar Ristovski je na današnjoj pres konferenciji bio jedini predstavnik ovog filma, budući da je u njemu učestvovao i kao glumac i kao producent.

O ulozi Žarka je rekao da je bila specifična i teška jer se u pola filma pojavljuje samo glasom, a njemu je „trebalo „meso“ za ulogu, “ i dodao:

Dobro je što je produkcija zakupila dva stana, jedan do drugog, pa smo Ksenija Marinković i ja lakše igrali telefonske scene, jer su se scene snimale paralelno“.

Za ulogu Žarka u ovom filmu, Ristovski je proglašen glumcem i druge festivalske večeri.

„Nemojte više sa nagradama, molim vas ( smeh). Eto, došlo je mojih pet minuta. To samo znači da puno radim. Nikada nisam bežao od posla, a kada nije bilo uloga, nalazio sam ih sam“, reagovao je Lazar Ristovski na vest da je proglašen glumcem druge festivalske večeri.

Da podsetimo, Ristovski je za ulogu mašinovođe Ilije u filmu „Dnevnik mašinovođe“ proglašen i glumcem prve festivalske večeri . To znači da sa znatnom prednošću nad ostalim glumcima ulazi u trku za nagradu koju dodeljuje publika.milan todorovic                              Milan Todrović, koproducent filma „Procep“

Naučno fantastični horor film „Procep“ je takođe imao samo jednog predstavnika, Milana Todrovića koproducenta. Ovaj film je južnokoreansko- slovenačko- srpska koprodukcija, a Todorović kaže da su producenti sami našli njega.

Nakon filma „Mamula“ javili su se i jedni i drugi i još tada smo dogovorili saradnju. Film je sniman u bivšoj fabrici svile u Pančevu, a dobio je nagradu na festivalu u Sopotu za najbolji zvuk,“ kazao je Todrović za Niške Vesti.

Večeras su na programu dva filma: „Dobra žena“, rediteljski debi Mirjane Karanović u kome ima i glavnu ulogu i „Pored mene“ u režiji Stevana Filipovića.


Detaljnije: Drugo festivalsko veče, drama i horor / Kultura – Niške vesti