Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Drugo festivalsko veče u duhu trilera

Drugo festivalsko veče u duhu trilera

<!—->
U zvaničnoj konkurenciji druge festivalske večeri publika je na Letnjoj pozornici mogla da pogleda dramu “S one strane“ režisera Zrinka Ogreste. Film je snimljenu u hrvatsko-srpskoj koprodukciji, a govori o bivšim supružnicima koji nakon 20 godina i rata u Hrvatskoj pokušavaju da obnove odnos. Glavna uloga u ovom filmu Lazaru Ristovskom bila je izuzetno specifična, ali i teška.
„Samim tim što se ja pola filma ne pojavljujem već se čuje samo moj glas, dok telefoniram iz susedne sobe učinilo je ovu ulogu veoma izazovnom za mene“, rekao je Ristovski.
<!—->
Uloga Žarka u filmu “S one strane“ Lazaru Ristovskom donela je još jedno proglašenje publike za glumca večeri. 
U pauzi između dva filma glumac Dragan Marinković Maca nasmejao je publiku petnaestominutnim skečom. On je kao gost u studiju City radija na Pozornici rekao da je stand up koji radi jedan od najtežih glumačkih zadataka.
„To je u principu monodrama, i kada si sam na sceni to je ozbiljan manguplug. Stojiš anfas ispred publike, nema šaptača i suflera, moraš dobro osetiti publiku“, kaže Maca.
Nakon toga usledila je projekcija filma “Procep“ Dejana Zečevića. Reditelj je produkciju ovog horor-trilera sa elementima naučne fantastike poverio Milanu Todoroviću i Marku Jociću.
„Moram priznati da je glumačka podela napravljena producentski, reditelj je imao sugestije, ali Ken Fori, Dragan Mićanović i Katarina Čas su bili naš predlog. Bilo je potrebno da podela uloga liči na naše prethodne filmove, američko-domaći likovi u horor problemu“, priča Todorović za City radio.
Treće veče Filmskih susreta je pred nama. Na programu su filmovi “Dobra žena“, čiju režiju potpisuje glumica Mirjana Karanović, i film “Pored mene“, režisera Stevana Filipovića.
Letnja pozornica u niškoj Tvrđavi do 26. avgusta biće u znaku glumaca, domaćeg igranog filma i verne niške publike, koja godinu više od pola veka prati naš jedinstveni festival u svetu – Filmske susrete.
<!—->
Prijatelj festivalskog programa City radija su dm drogerie.
Detaljnije: Drugo festivalsko veče u duhu trilera / Kultura – Radio City