Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Dve nagrade za Akademsko pozorište SKC-a

Dve nagrade za Akademsko pozorište SKC-a

AKADEMSKO POZORISTE 1Na 12. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra Laktaši 2017. godine, Akademsko pozorište SKC-a Niš igralo je predstavu “Hadersfild” i osvojilo nagradu za najbolju predstavu u celini, kao i nagradu za glumačko ostvarenje koja je pripala Stefanu Mladenoviću za ulogu Raše u predstavi “Hadersfild”.

“Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi “Hadersfild“, autora Uglješe Šajtinca, u režiji Andrije Stojkovića,koju je izvelo Akademsko pozorište SKC Niš, Srbija”, navodi se u izveštaju selektora ovog festivala. “Uvjerljivom glumačkom igrom cjelokupnog ansambla, dinamično i snažno je dočarana drama o generaciji koja se suočava sa vlastitim razočaranjima. Po odličnom tekstu, u preciznom i nenametljom rediteljskom postupku, glumci su biranim sredstvima u kamernoj atmosferi maestralno odigrali dramu o propasti jedne generacije”, navodi se dalje u izveštaju.

Diploma za glumačko ostvarenje dodeljena je glumcu Stefanu Mladenoviću. Mladi Mladenović je u predstavi igrao Rašu, a inače je student druge godine glume Fakulteta umetnosti Niš, u klasi Irfana Mensura.

 


Detaljnije: Dve nagrade za Akademsko pozorište SKC-a / Kultura – Belle Amie