Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » GRAND PRIX Lauševiću: Sada verujem da sam ponovo živ

GRAND PRIX Lauševiću: Sada verujem da sam ponovo živ

Završno veče 51. Filmskih susreta

Najbolji glumac 51. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma je Žarko Laušević za ulogu skitnice Mome u filmu „Smrdljiva bajka“, caricu Teodoru za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Jelena Đokić za ulogu Eme u istom filmu, a cara Konstantina za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Lazar Ristovski za ulogu Žarka u filmu „S one strane“.

 Žarko Laušević je ponovo podigao Letnju pozornicu na noge kada je tročlani žiri glumaca (Sloboda Mićalović predsednica i Kalina Kovačević i Tanasije Uzunović članovi) jednoglasno odlučio da GRAND PRIX Filsmkih susreta „Naissa“ ove godine pripadne Žarku Lauševiću. Nagradu je najboljem glumcu 51. Filmskih susreta predala Sloboda Mićalović.

U vrlo emotivnom obraćanju publici, koje je na trenutke prekidao suzama, glumac koji se ulogom skitnice Mome u filmu „Smrdljiva bajka“ vratio na veliko platno posle 23 godine, je rekao:

Ukazana mi je velika počast. Valjda se Novak ne bi ljutio ako bih rekao da ovo doživljavam kao drugi gren slem. Pre 23 godine nisam bio tu, ali vi ste mi tada pomogli da se vratim i OPET budem ovde. Sada zaista verujem da sam PONOVO ŽIV“, rekao je Laušević.

 Da podsetimo, Žarko Laušević je na Filmskim susretima pre 23 godine  dobio ovu istu nagradu, najveće priznanje Festivala, a tada nije mogao da se pokloni na Letnjoj pozonici jer je u to vreme bio u zatvoru zbog ubistva  u Podgorici koje se dogodilo  31. jula 1993. godine.

Nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu, caricu Teodoru dobila je Jelena Đokić za ulogu Eme u filmu „Smrdljiva bajka“.

Divno je biti još jedna Teodora u ovom prekrasnom  i velikom nizu Teodora. Možda niste znali, ali i u mojim venama teče južnjačka krv, pa sada pozdravljam jednu Milunku i jednog Žiku iz Grdelice. To su moji roditelji,“ kazala je Jelena Đokić primajući nagradu.

Cara Konstantina za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Lazar Ristovski za ulogu Žarka u srpsko – hrvatskom filmu „S one strane“.

„Imam ih nekoliko (smeh). Po ko zna koji put vam, ovde u Nišu za ovih nekoliko dana kažem „dobro veče“. Iskreno „hvala“ za sve. Ove nagrade su veoma važne jer postavljaju granice između kvaliteta i popularnosti. Danas popularan može da bude svako ko učestvuje u rijaliti programima, ali ne može svako da ima kvalitet“,  rekao je Ristovski.

Povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio je Vuk Kostić za ulogu Obrada u filmu „Igra u tami“, a povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Mirjana Karanović za ulogu Milene u filmu „Dobra žena“.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala je Tamari Krcunović za ulogu Mine u filmu „Vlažnost“, a najbolji muški epozodista je Igor Damnjanović za ulogu Fadilja u filmu Juga Radivojevića „Igra u tami.

 

 


Detaljnije: GRAND PRIX Lauševiću: Sada verujem da sam ponovo živ / Kultura – Niške vesti