Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Hladan početak Nišvila Di Meola obojio latino tonovima

Hladan početak Nišvila Di Meola obojio latino tonovima

<!—->
Gitarista Al Di Meola, sinoć je latino zvucima obojio prvo veče Nišvila, hladno i kišovito.
Uprkos lošem vremenu, ljubitelji džeza nisu bili sprečeni da posete Tvrđavu i uživaju u nastupima Naissblue sastava iz Niša, ritmičnog “Belgrade Dixieland orchestra“, Sajrus Čestnat, Baster Vilijams i Leni Vajt tria, kineskog “Golden Buddha Jazz Banda”, “Poduene blues”a iz Bugarske,i naravno fantastičnog Al Di Meole.
Pojedini posetioci podelili su sa nama prve utiske sa festivala.
<!—->
„Vreme malo kvari raspoloženje, mada ova predivna muzika na neki način poništi sve loše. Najviše mi se dopao headliner Al Di Meola, koga sam slušao i ranije, jer je fantastičan muzičar. Nišlije i Nišvil definitivno zaslužuju ovako nešto. Očekujem da Bill Evans u subotu pripredi odličnu svirku“, rekao je Nišlija.
„Pošto nismo odslušali celo veče, jer je bilo jako hladno, ispratili smo naš niški uvodni bend i bilo je jako prijatno, baš relaksirajuća muzika. Di Meola je stvarno virtuoz na gitari i divno ga je čuti. Mada moje društvo i ja čekamo drugo veče da čujemo i vidimo Soweto Kinch“, kaže mlađa Nišlijka.
<!—->
„Prvi utisak je super, ima manje publike zbog vremena i kišice, ali je super muzika. Slušali smo bluz na tri stejdža, sve grupe su super večeras, i nadam se da će tako biti i druge večeri“, objasnio nam je veliki ljubitelj Nišvila.
Nakon izuzetnog nastupa Di Meola je nagrađen priznanjem „Šaban Bajramović“, za doprinos fuziji džeza sa drugim pravcima.
<!—->
„On je veliko komercijalno ime, i ovde puno ljudi ima njegove albume. Di Meolina muzika je muzika za opuštanje. Mislim da će mu ova nagrada biti dodatni motiv da zapamti ovo nišvilsko veče, prohladno, ali veličanstveno“, rekao je za City radio Ivan Blagojević, direktor Nišvila.
Takođe, trombonisti Ljubomiru Matijaci uručena je nagrada za životno delo.
Detaljnije: Hladan početak Nišvila Di Meola obojio latino tonovima / Kultura – Radio City