Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » IN MEMORIAM: Goran Kostić Kosta, frontmen grupe “Novembar”

IN MEMORIAM: Goran Kostić Kosta, frontmen grupe “Novembar”

Kosta je u Niš došao iz Zagreba, u leto 1991. Početak rata je okončao postojanje pank rok grupe “Studeni Studeni”, u kojoj je Goran Kostić svirao gitaru i pevao. Po dolasku u Niš, Kosta je muzičku karijeru nastavio kao basista u grupi “Glas Amerike”, koja će, nedugo zatim, promeniti ime u “Novembar”.
<!—->
Od tada do danas, grupa je nekoliko puta menjala pojedine muzičare ali je Kosta bio njen stalni, nepromenljivi član i njen zaštitni znak, kako i priliči pravom frontmenu.  Za preko četvrt veka postojanja, “Novembar” je objavio nekoliko studijskih albuma počevši od albuma “Deguelo” 1994., pa sve do poslednjeg albuma “Proklet” koji je snimljen pre četiri godine. Pored toga učestvovali su i u različitim kompilacijama ali ih publika smatra jednim od najaktivnijih koncertnih bendova kod nas i u regionu. Pre nepunih godinu dana, početkom jula, zajedničkim koncertom sa Van Goghom i Galijom u Tvrđavi, Novembar je proslavio 25.rođendan. 
<!—->
Od Gorana Kostića Koste se danas opraštaju brojni prijatelji i poznanici i sasvim je izvesno da njegov prerani odlazak predstavlja nepravedni i teški udarac za njegovu porodicu, prijatelje, muzičku scenu ali i za urbani Niš, onaj Niš odrastao na rokenrolu i džentlmenskim manirima, čiji je neraskidivi deo Kosta bio i kome je ostavio tako mnogo. 
Ispraćaj Gorana Kostića Koste biće u subotu, na Novom groblju u Nišu. Opelo počinje u 11 sati a sahrana je u 12 i 30h.
Detaljnije: IN MEMORIAM: Goran Kostić Kosta, frontmen grupe “Novembar” / Kultura – Radio City