Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Inkluzivna dečja predstava “Zemlja čuda”

Inkluzivna dečja predstava “Zemlja čuda”

U petak, 7. aprila u Pozorištu lutaka članovi Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama “Palestra” iz Kruševca…
 
U najavi je navedeno da je reč o inkuzivnoj dečjoj predstavi koju izvode mladi sa smetnjama u razvoju i mladi opšte populacije. A mi bismo je opisali kao predstavu koju izvodi tridesetak mladih ljudi, sa puno eneregije i stvaralačkog zanosa. 
 
Aksentije, dečak sa Daunovim sindromom, tumači svoju ulogu, i to glavnu, sigurno, samouvereno i vlada scenom, tekstom, pokretom poput profesionalnog glumca. Glumački ansambl čine još Ivana, Ksenija, Ivana, Aca, Tanja, Srđan, Danilo, Miloš, Aleksa, Darko, Jovana, Dejan, Daniejl, Katarina, Darko, Dušan, Tijana, Ivana, Marko, Teodora, Milica, Luka, Nina, Dušan, Slađana, Sara, Mirela, Dušica, Jasna. Glumili su, pevali, plesali i svoju pozitivnu energiju preneli svima u publici,  koja im se po završetku predstave pridružila na sceni. 
 
I svi smo sačekali naše goste u foajeu. Svako od nas je želeo da im prenese svoje utiske, da im čestita i zahvali se. Bilo je to veče ispunjeno emocijama. Rastali smo se srećni zbog novih iskustava, saznanja i prijateljstava.
 
 
„Prolazak kroz Zemlju čuda
podučava nas da smo predugo živeli
JEDNI UZ DRUGE.
Danas moramo živeti
ZAJEDNO,
da bismo sutra naučili živeti
JEDAN ZA DRUGOG.“
[module-409]
 


Detaljnije: Inkluzivna dečja predstava “Zemlja čuda” / Pozorište lutaka u Nišu