Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Izašao novi broj časopisa “Filaž“

Izašao novi broj časopisa “Filaž“

<!—->
U Nišu je predstavljen novi broj časopisa „Filaž“, jedinog preostalog štampanog časopisa za filmsku umetnost. Ovo je 13. broj Filaža u izdanju Niškog kulturnog centra koji pored intervjua sa Miloradom Milinkovićem donosi priče sa filmskih festivala, kao i prikaze filmova “Snajperista“, “Bićemo prvaci sveta, “Ničije dete“, “Međuzvezdani“, “Čovek ptica“, “Enklava“.
„Kroz ove kritike komuniciraću sa većim brojem ljudi koji žele objašnjenje zašto su postigli upeh. Nadamo se da većina ovih tekstova može da traje i u godinama koje slede, budući da za manje od mesec dana čovek zaboravi šta je pročitao“, rekao je Dejan Dabić, pokretač časopisa i član redakcije.
“Filaž“ je promovisan u Beogradu, što je, kako tvrde u NKC-u, omogućilo distribuciju njihovih izdanja u glavnom gradu.
„Javili su se naši prijatelji, kao i institucije koje se bave istim ili sličnim poslom kao mi, i vrlo su raspoloženi da distribuiraju naša izdanja. Vrlo nam je važna ta pomoć i Filmskog centra Srbije i Kinoteke, jer smo i do sada mogli da distribuiramo naše knjige, ali ih nismo mogli naplatiti. Ovo je sada za nas korisna i dobra stvar“, kazala je Verica Novakov, glavna urednica Izdavaštva NKC-a.
<!—->
Časopis se prodaje u knjižari Indigo. Inače, “Filaž“ je trenutno jedini štampani filmski časopis u Srbiji koji izlazi u kontinuitetu, u izdanju Niškog kulturnog centra, a svoju prvu promociju imao je u okviru „Sajma knjiga“ u Nišu, decembra 2009. godine.
Detaljnije: Izašao novi broj časopisa “Filaž“ / Kultura – Radio City