Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Koncert trija „Naissa“

Koncert trija „Naissa“

Trio Naissa PLAKAT (2)Kamerni trio “Naissa”, koji čine sopran Brana Bajović, baritone Marko Milisavljević i pijanistkinja Natalija Rašić, nastupiće večeras u 20 sati u Koncertno-izložbeni prostor Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a). Ulaz je slobodan.

Na programu su dueti iz Mocartovih opera “Don Đovani” i “Čarobna frula”, kao i muzika Rubenštajna, Šumana, Sen-Sansa, Deliba, Bramsa…

Kamerni trio „Naissa“ postoji od 2007. godine, a njegovi članovi Brana Bajović, Marko Milisavljević i Natalija Rašić, tada su bili učenici Srednje muzičke škole u Nišu u klasi prof. Anite Ferlež-Eraković. Po upisu na Fakultet umetnosti u Nišu, 2011. godine nastavljaju sa radom u klasi prof. mr Dragane Đorđević. Vrlo brzo, kamerni trio „Naissa“ ističe se svojim posebnim izrazom, pa tako postaju učesnici svih prestižnih manifestacija u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, kao što su celovečernji koncerti klase i Katedre za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu, proslave Dana fakulteta Univerziteta u Nišu – Mašinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta, Promenadnih koncerata u organizaciji Niškog simfonijskog orkestra, velikih koncertnih manifestacija povodom Noći muzeja, Svetskog praznika muzike i Dobrotvornog Svetosavskog bala.

Trio-NaissaČlanovi trija učestvuju u opereti Slepi miš J. Štrausa i Rosinijevoj operi „Seviljski berberin“, tumačeći neke od glavnih uloga. Nosioci su Prve nagrade žirija kao i specijalne nagrade Nemačke ambasade sa Međunarodnog takmičenja za kamernu muziku u Kavadarcima (Makedonija).

Veoma zapažen nastup imali su i na Međunarodnom art festivalu „ Ezerski biseri“ u Strugi (Makedonija) avgusta 2013. godine, gde osvajaju nagradu Laureat prvog stepena.

Decembra 2013. godine, nastupili su kao gosti na koncertu Jovana i Nade Kolundžije u Sali Niškog Simfonijskog orkestra.

Osvajali su nagrade i na Međunarodnom takmičenju „Bruna Špiler“ u Herceg Novom (Druga nagrada),

Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ 2014. u Beogradu (Prva nagradu u disciplini kamerni ansambli),

Svojim nastupima i celovečernjim koncertima predstavili su se i publici u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, Knjaževcu, Negotinu, Kladovu, Aleksincu, Vranju i Kotoru.

A. G.


Detaljnije: Koncert trija „Naissa“ / Kultura – Belle Amie