Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Mirjana Karanović – glumac treće festivalske večeri

Mirjana Karanović – glumac treće festivalske večeri

FILMSKIMirjana Karanović izabrana je za glumicu treće večeri 51. Filmskih susreta u Nišu. Ona se publici predstavila sa dva filma, “Dobra žena” u kojem potpisuje i režiju, i “Pored mene” Stevana Filipovića.

Film Dobra žena priča o ženi i koja živi u naizgled srećnom braku. Dva saznanja ruše iluziju srećne zajednice: da boluje od karcinoma i da je njen suprug ratni zločinac. Scenario i režiju potpisuje Mirjana Karanović, koja igra i glavnu ulogu u filmu. Koscenarista Stevan Filipović kaže da je od samog početka, kada su napravili prvu verziju scenarija, shvatio da je Dobra žena kompletno film Mirjane Karanović.

Vrlo jasnu viziju je imala, tačno je znala šta je htela da uradi, kaže Filipović.

U filmu glume i Olivera Viktorović i mladi glumac Jovan Vilobrković, koji su se poklonili niškoj publici.

Za drugi film, “Pored mene”, tražila se karta više. Priča o generaciji gimnazijalaca i njihovoj profesorki držala je Nišlije prikovane za stolice na Letnjoj pozornici uprkos lošem vremenu. Scenarista i reditelj Stevan Filipović kaže da je bio izazov ispričati priču o tri generacije.

Pogotovo što sam se prvi put našao i u ulozi predavača, to mi je potpuno novo bilo. Vidim neke mlade ljude, desetak godina mladje od mene, a potpuno su drugačija generacija. To mi je nekako vapilo da se pretoči u film, kaže Filipović.

Ekipu filma, pored Mirjane Karanović, Olivere Viktorović i Hristine Popović čine mladi glumci.Za njih je ovo kažu bilo veliko iskustvo I veliki izazov.

Jako dugo smo se spremali za uloge, čitali o ljudima koji su proživljavali istu sudbinu kao i naši likovi, kaže glumac Nikola Glišić.

Mirjana Karanović došla je u Niš samo da bi se poklonila niškoj publici.
Četvrte festivalske cvečeri na repertoaru su filmovi “Braća po babine linije” Radoša Bajića i “Vlažnost” Nikole Ljuce.

Ova vest Mirjana Karanović – glumac treće festivalske večeri je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Mirjana Karanović – glumac treće festivalske večeri / Kultura – TV Zona plus