Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Nezvanične nagrade 51. Filmskih suseta Žarku Lauševiću, Jasni Đuričić i Petru Božoviću

Nezvanične nagrade 51. Filmskih suseta Žarku Lauševiću, Jasni Đuričić i Petru Božoviću

<!—->
Žiri kritike Fipresci Srbija, koji je na 51. Susretima radio u sastavu Srđan Savić, Milan Špiček i Marjan Vujović jednoglasno je odlučio da nagrade ove godine dobiju Jasna Đuričić i Žarko Laušević.
Za najbolju mušku ulogu Fipresci Srbija proglasila je Lauševića, za ulogu skitnice Mome u filmu „Smrdljiva bajka“ Miroslava Momčilovića. Žarko je u studiju City radija rekao da je to univerzalna tema, jer ne postoji grad na svetu u kome nema nesrećnika koji su odlučili da se izmeste iz svog regularnog života, silom prilike ili svojom odlukom.
„Ova priča nema ni naciju, ni boju kože, samo su različiti motivi zbog čega ljudi donose takvu odluku. Treba uživati u sadašnjem trenutku, i gledati svaki dan kao da je poslednji“, rekao je Laušević.
Nagradu „Pečat grada“, koja se ove godine prvi put dodeljuje bardovima srpskog glumišta, dobio je Petar Božović i postao počasni građanin grada Niša. Nakon uručenja nagrade Božović se poklonio publici na Letnjoj pozornici i zahvalio za ovo priznanje i šaljivo se prisetio pređašnjih godina festivala.
<!—->
„Sećam se da se ranijih godina dobro pilo i jelo kod Amerikanca, družili smo se u festivalskom centru Oficirskom domu, tadašnjem Domu mladih. Inače, kod reditelja Miće Momčilovića ja sam napredovao. Igrao sam prvo u filmu „Čekaj me, ja sigurno neću doći“ anonimnog klošara, kome se ne zna biografija, a specijalista je za ljubav. Sada, u „Smrdljivoj bajci“, unapredio me je u kralja klošara“, rekao je Petar Božović.
<!—->
Glumica Jasna Đuričić proglašena je za najbolju žensku ulogu, za nastupe u filmovima „Dnevnik mašinovođe“, Miloša Radovića i „Dobra žena“ Mirjane Karanović.
Prijatelj festivalskog programa City radija su dm drogerie.
Detaljnije: Nezvanične nagrade 51. Filmskih suseta Žarku Lauševiću, Jasni Đuričić i Petru Božoviću / Kultura – Radio City