Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Nišvil priređuje bluz za osuđenike niškog KPZ-a

Nišvil priređuje bluz za osuđenike niškog KPZ-a

<!—->
Nišville jazz festival priprema dupli blues koncert u niškom Kazneno popravnom zavodu, petak, 12. avgusta, u 16 sati. Nastupiće niška grupa Benny Brickman Band i bugarski sastav Poduene Blues Band, koji dan ranije nastupa u glavnom programu festivala.
„U tradiciji čuvenih „zatvorskih koncerata“, bili oni stvarni poput legendarnog nastupa „Johnny Cash at Folsom Prison“ ovekovečenog na legendarnom albumu, ili fikcija – nastup Blues Brothers Band-a na kraju istoimenog kultnog filma, Nišville ovim programom želi da onima koji su privremeno „sa one druge strane ograde“, omogući da osete delić atmosfere Nišvila, što bi trebalo da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji kada budu  izašli na slobodu“, kažu organizatori.
<!—->
Ovaj jedinstveni koncert kao deo pratećih programa, Nišvil organizuje u saradnji sa Upravom Kazneno popravnog zavoda, koja je sa zadovoljstvom prihvatila ovu ideju.
Intresantno je da su članovi Poduene Blues Banda, pre 27 godina, svoj prvi nastup u karijeri, imali upravo u sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj, gde često nastupaju – takođe održali koncert u Kelnskom zatvoru.
Detaljnije: Nišvil priređuje bluz za osuđenike niškog KPZ-a / Kultura – Radio City