Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Nišville Movie Summit od 7. do 13. avgusta

Nišville Movie Summit od 7. do 13. avgusta

<!—->
Pored već ranijih godina publici poznatih Movie stejdža i Kristina stejdža gde džez pijanisti komponuju i izvode muziku na zadate neme filmove, zanimljiv će biti svakako i Drive – In Movie Nisville gde će posetioci iz svojih automobila na parkingu niške auto pijace (filmsko platno će biti postavljeno na bedemu Tvrđave)  moći da prate filmove u najboljoj tradiciji 50-tih godina prošlog veka.  
Međunarodni konkurs za prijavljivanje je u toku i već se prijavio veliki broj autora oz 30 zemalja. Selekciona komisija odabraće najzanimljivije filmove a međunarodni žiri dodeliti nagrade najboljim ostvarenjima. 
Činjenica je da u Srbiji postoje filmski festivali koji povezuju film i muziku ili pojedine muzičke pravce, ali ne postoji filmski festival koji je profilisan na ovaj način sa težištem na džezu kao muzičkom pravcu i na džezu kao stilu života.
U vremenu kada je potrebno afirmisati prave kulturne vrednosti nameće se potreba sublimacije filma kao sedme umetnosti i džeza kao jedne od esencija moderne muzike.
Najlogičnije je da se to ostvari u okviru festivala Nišville koji je reafirmisao ovu vrstu muzike i učinio je dostupnom najširem sloju stanovništva, poručuju organizatori niškog džez festivala.
Detaljnije: Nišville Movie Summit od 7. do 13. avgusta / Kultura – Radio City