Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Otvorena izložba strip autora Vladimira Krstića – Lacija, „stigla“ i nagrada iz Francuske

Otvorena izložba strip autora Vladimira Krstića – Lacija, „stigla“ i nagrada iz Francuske

<!—->
Organizatori kažu da je otvaranje izložbe i uručenje nagrade „Zlatna muza“ strip autoru Vladimiru Krstiću – Laciju, sigurno i najznačaniji dan u okviru Međunarodnog festivala stripa „Medijana nifest 2017“.
Naime, ova nagrada dodeljuje se u San Remiju, a značajna je i po tome što publika glasanjem određuje dobitnika. Naš istaknuti umetnik dobio je ovo priznanje još januara meseca, ali s obzirom da nije boravio u Francuskoj nagradu mu je danas u Oficirskom domu uručio Loran Katra, predsednik festivala u San Remiju.
Inače, posetioci izložbe po prvi put mogu da vide objedinjeni umetnički opus porodice Krstić. Naime, uz panoe iz „strip umetnosti“ Vladimira Krstića – Lacija, svoje radove predstavile su i njegove ćerke, Tamara i Anita Krstić.
<!—->
Tamara Krstić predstavila je svoje crteže „velikog formata“ a Anita opus „Otvorena piramida“, kao vid progresivnog dizajna.
Vladimir Krstić – Laci, kaže da njegova porodica „radeći na sebi, istovremeno radi i na nacionalnom kulturnom identitetu“. Za svoja dela ističe da „inspiraciju pronalazi u sebi, a da energiju pozajmljuje od okoline i od ljudi koje poznaje.“
Ova izložba je u stvari nastavak „Salona stripa“ iz San Remija, a dodeli nagrade Vladimiru Krstiću Laciju, osim velikog broja umetnika, prisustvovao je i njegov kolega strip autor Dragan Lazarević iz Beograda, koji je prošle godine takođe osvojio „Zlatnu muzu“.  
<!—->
Detaljnije: Otvorena izložba strip autora Vladimira Krstića – Lacija, „stigla“ i nagrada iz Francuske / Kultura – Radio City