Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Pahuljice u Pozorištu lutaka

Pahuljice u Pozorištu lutaka

Naše druženje sa mališanima iz vrtića i osnovnih škola u okviru programa “Nova pozorišna iskustva” se nastavlja. Nedavno su nas…

Naše drage male goste poveli smo u šetnju pozorištem. Biletarnica, gledalište, pozorinica, lutkarnica, šminkernica, glumački salon, glumačke garderobe, krojačnica, fundus lutaka i kostima, svetlosna i ton kabina, kancelarije… Zavirili smo u svaki kutak i razgovarali šta se gde i ko tu radi.

Pričali smo i o pozorišnom bontonu, lutkarskim i dramskim predstavama, animaciji lutaka i još o mnogo, mnogo čemu što je njih zanimalo. A male radoznale goste dočekale su glumica Aleksandra Pavlović i koleginice Valentina Cvetkov i Bojana Ignjatović. Uz razgovor, pitanja, odgovore, smeh, znatiželjene poglede, animaciju i razgedanje lutaka, vreme je brzo proletelo.

Cilј ovog programa je, kao što uvek ističemo, da deca steknu iskustvo ambijenta i elemenata pozorišta, da se susretnu sa učesnicima u pozorišnom procesu i zainteresuju za načine funkcionisanja pozorišta i pravlјenje predstava. Sigurno da ne mogu prilikom jedne posete naučiti sve, ali pouditi njihovu radoznalost i rasplamsati maštu je dobar početak. 

[module-413]


Detaljnije: Pahuljice u Pozorištu lutaka / Pozorište lutaka u Nišu