Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Poznati hedlajneri Nišvila, raznovrstan prateći program

Poznati hedlajneri Nišvila, raznovrstan prateći program

<!—->
34. Internacionalni niški jazz festival „Nišville 2017“ održaće se od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi. Oko 700 izvođača izvešće 130 koncerata na 12 stejdževa, a pozorišni i filmski festival, bioskop na otvorenom, striporama, mobilni planetarijum, radionice za decu, izložbe, promocije, i drugo propratni su programi manifestacije, koji počinju od 6. avgusta.
<!—->
„To je novina koja vrujemo da je potrebna gradu, i zbog privlačenja turista i ljubitelja umetnosti. Pozorišni festival otvara Nišvil, to je predstava teatra sa Sardinije, a učestvuje i deo glumaca iz Srbije.
Takođe,7. ćemo otvoriti Filmski festival na više scena, imaćemo jednu srpsku premijeru, prikazaćemo stotinak filmova u kategorijama dugometražnih igranih, dokumentarnih, kratkih, nemih.
Novina je i “drive in movie Nišville“ na obodu Tvrđave, gde ćemo raditi otvorene projekcije tokom noći za sve posetioce koji dođu automobilima“, objašnjava Ivan Blagojević, direktor festivala.
<!—->
Nagradu za životno delo primiće Bisera Valetanić, čiji je nastup sa Vasil Hadžimanov bendom zakazan za prvi dan Nišvila, 10. avgust. Kasnije te večeri, naslednica Ele Ficdžerald proslaviće u Nišu svoj 67. rođendan.
<!—->
„Felika američka pevačica Patti Austin imaće to zadovoljstvo da baš na Nišvilu proslavi svoj rođendan i 63. godine karijere. Nick West, nova velika zvezda svetske fank scene po prvi put na ovim prostorima nastupiće u petak, 11. avgusta. Novina je i Darko Rundek, u subotu, 12. avgusta će se predstaviti publici u Nišu. Ima u programu i zanimljivih big bendova, i Rambo Amadeus dolazi posle 2010. godine na Nišvil, u punom sastavu“, dodaje Blagojević.
Svojim nastupom 13. avgusta, Nišvil džez festival 2017. godine zatvoriće čuvena holandska sakofonistkinja Kendi Dafler.
Kompletiran je i Midnight Jazzdance, jedini stejdž gde se ulaz naplaćuje mimo Nišvila, a kao headliner nastupa Ashle Beedle iz Britanije.
Iako u ovom momentu nijedan sponzorski ugovor nije potpisan, direktor Nišvila očekuje da će i ove godine finansijska konstrukcija biti zaokružena u poslednjem trenutku. Od 55 miliona dinara, koliko je potrebno za realizaciju festivala, Ministarstvo kulture odobrilo je tek 2,4 miliona, a Ministarstvo turizma duplo više. Ipak, kako kaže Blagojević, “gradonačelnik Niša pomogao je da se polovina gubitka amortizuje uz pomoć sponzora“.
<!—->
Komplet ulaznica prodaje se po ceni od 2.500 dinara.
Detaljnije: Poznati hedlajneri Nišvila, raznovrstan prateći program / Kultura – Radio City