Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Predstava ”Demokratija” ponovo pred Nišlijama

Predstava ”Demokratija” ponovo pred Nišlijama

<!—->
Predstava “Demokratija”, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, a čije igranje organizuje “Srbija u pokretu”, zbog velikog interesovanja biće ponovo odigrana u Nišu u utorak, 1. novembra od 20 sati, u Pozorištu lutaka.
„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj.
Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.
Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu.
<!—->
Nakon svakog igranja biće održana i diskusija na temu postojećeg izbornog sistema, kako bi se građanima dao prostor da izraze utiske ali I kako bismo razgovarali o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava.
Igranje predstave je humanitarnog karaktera. Ulaz na predstavu je moguć ukoliko ponesete 1 dečiju slikovnicu ili knjigu uz rezervaciju svog mesta putem linka: http://bit.ly/2dSMyPr jer je broj sedišta ograničen. Dečija literatura prikuplja se za osnovnu školu Stevan Sinđelić iz Kamenice.
<!—->
Detaljnije: Predstava ”Demokratija” ponovo pred Nišlijama / Kultura – Radio City