Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Promocija Nišville jazz festivala u Sofiji

Promocija Nišville jazz festivala u Sofiji

<!—->
Desetak dana uoči početka 33. Nisville jazz festivala, ovaj niški muzički festival promovisan je u glavnom gradu Bugarske. Stanovnici Sofije i ostali koji su u petak popodne prolazili kroz park ispred Narodnog teatra „Ivan Vazov“ imali su priliku da se upoznaju sa samim festivalom i programom ovogodišnjeg Nišvila, i da uživo čuju neke od izvođača koji će nastupiti u niškoj Tvrđavi.
<!—->
Promocija Nišvila u Bugarskoj otpočela je posetom Ambasadi Srbije u Sofiji, uz prisustvo velikog broja medijskih ekipa iz Bugarske, Rusije i Srbije. Tom prilikom novinarima su se obratili direktor festivala Ivan Blagojević i poznati bugarski muzičari Amalia Nenova, Vasil Petrov i Vasko „The Patch“. Na gostovanju u gledanoj emisiji bugarske nacionalne televizije „Dan počinje sa kulturom“ Ivan Blagojević, direktor festivala, pozvao je zainteresovanu javnost da ne propuste jedan od 10 najboljih evropskih festivala jazz muzike.
<!—->
Nakon zvaničnog prijema u Ambasadi Srbije u Sofiji, u centralnom delu Sofije, u parku ispred Narodnog teatra „Ivan Vazov“ održana je promocija Nisville jazz festivala i Turističke organizacije Niša. Nesvakidašnja bina, odlična svirka Amalie Nenove sa “Benny Brickmann” bendom, “Jazzy jazz”, DJ Loptica i trubači Gorana Cekića bili su prava atrakcija u pešačkoj zoni. Koncert je trajao gotovo 4 sata.
<!—->
“Ovim koncertom počela je najava Nišvila i svega onoga što nas čeka od  11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi. Nije nam bio cilj da okupimo ogroman broj ljudi, već da upoznamo građane Sofije sa jedinstvenim festivalom koji se održava u njihovom komšiluku, da ih nateramo da obiđu Niš i da se svi uvere da ima razloga zašto je Nišvil svrstan u 10 najboljih festivala”, rekao je Blagojević.
<!—->
Direktor Nišvila obećao je da će ovakve promocije festivala uskoro postati praksa i u ostalim gradovima regiona, gde god postoji potencijalno tržište za Nišvil.
Podsetimo, Nišvil se održava od 11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi.

Detaljnije: Promocija Nišville jazz festivala u Sofiji / Kultura – Radio City