Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Promocije Nišvila u Nišu, Sofiji i Beogradu

Promocije Nišvila u Nišu, Sofiji i Beogradu

<!—->
U petak, 2. juna, u Oficirskom domu u 20 sati biće otvorena izložba radova sa međunarodne umetničke kolonije „Art to go jazzy“ održane na „Nišvilu 2016“, kao i izložba strip-tabli iz portfolia autora-učesnika „Striporame“. Za muzičku podlogu izložbe zadužena je mlada niška grupa „Jayus jazz“.
Izabrani radovi 24 mlada umetnika podsetiće nas na prošlogodišnju „kolonizaciju Tvrdjave“ i ujedno najaviti mnogobrojne multimedijalne sadržaje i novine predstojećeg Nišvila.
S obzirom da je izložba prodajno-donatorskog karaktera, posetioci kupovinom izloženih radova učestvuju u obezbeđivanju sredstava za narednu koloniju i jednim delom postaju i donatori u akciji za obnovu izgorelih ateljea.
 U subotu, 3. juna, u amfiteatru na keju, muzički hepening počinje u 20 sati, a otvoriće ga poznati niški džez sastav „Moba“ Miše Pavlovića.
<!—->
„Posetioci će doživeti „nišvilsku atmosferu“ i uz nastup internacionalnog „ZZ Quarteta“ koji čine vrhunski džez muzičari: Ratko Zjača – gitara (Holandija), Simone Zanchini – harmonika (Italija), Martin Djakonovski – kontrabas (Makedonija) i Klemens Marktl – bubnjevi (Austrija). Nakon njih nastupiće najaktivniji niški ritam i bluz sastav „Benny Brickmann Band“. Program će zatvoriti  DJ Loptica, kao promoter nišvilovog „Midnight Jazzdance stage“-a“, kažu organizatori.
Nišvil će promocije sličnog sadržaja održati i 15. jula u Sofiji i 4. avgusta u Beogradu.
Detaljnije: Promocije Nišvila u Nišu, Sofiji i Beogradu / Kultura – Radio City