Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Takmičenje mladih rok bendova na 8. Medijana Balkanrock festivalu

Takmičenje mladih rok bendova na 8. Medijana Balkanrock festivalu

Na 8. Medijana Balkanrock festivalu će u takmičarskom delu nastupiti mladi bendovi Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way i Neželjeno dejstvo. Oni su odabrani u konkurenciji od 11 bendova koji su se prijavili na konkurs.
<!—->
Kako objašnjava članica benda Phosgene Dunja Todorović, nastup na Balkanrocku im je prvi u karijeri, zbog čega su jako uzbuđeni.
„Očekujemo da bude dosta ljudi, ne bi trebalo da imamo tremu, već da najbolje pokažemo naše autorske pesme. Ovo će nam biti prvi nastup ikada, ali smo opušteni. Sviramo alternativni žanr, još uvek eksperimentišemo, a naše 3 pesme koje ćemo odsvirati na takmičenju su na engleskom jeziku“, priča Dunja.
<!—->
Cilj ove manifestacije je promovisanje rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova. Marija Matejić, članica prošlogodišnjeg pobedničkog benda Hazel, tvrdi da im je pobeda pomogla dosta u karijeri, jer danas bendovi nemaju uslove da u profesionalnom studiju snimaju.
„Dobili smo spot, koji je skup i teško je danas isfinansirat ga. Snimili smo i tri autorske pesme, a ove godine predstavljamo Grad Niš na Gitarijadi, jako smo uzbuđeni zbog toga! Jedva čekamo, spremamo svaki dan pesmu koju ćemo tamo izvesti. U Nišu je ovo jedini ovakav festival i prava je motivacija autorskim bendovima da prikažu svoju kreativnost, jer su zastupljeni različiti žanrovi“, kaže Marija.
Nakon predstavljanja takmičarskih bendova 8. Medijana Balkanrock festivala, tokom glasanja, a pre proglašenja pobednika sve posetioce zabavljaće fank-rok sastav “Deca loših muzičara“. Takođe, pripremljene su i neke novine tokom festivala.
<!—->
„Svake godine je sve bolje i bolje, imali smo neke odlične headlinere, počeli smo da prenosimo uživo ceo koncert sa HD kamerama, ove godine imamo i led ekrane, nagrade se uvećavaju iz godine u godinu, veoma smo zadovoljni, i svake godine je tu 5 mladih novih niških bendova, do sada nismo ponovili nijedan bend, nekako je to nepisano pravilo da pružimo šansu svima“, rekao je Dejan Dinić, predsednik Balkanrocka.
Organizatori festivala su Gradska opština Medijana i Balkanrock.
Detaljnije: Takmičenje mladih rok bendova na 8. Medijana Balkanrock festivalu / Kultura – Radio City