Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » VIKEND FOLKLORA: “Mozaik“ i „Abrašević“

VIKEND FOLKLORA: “Mozaik“ i „Abrašević“

U petak 28. oktobra od 19 sati u Oficirskom domu, ANIP Mozaik održaće „Veče izvorne tradicije“, a u subotu , 29. oktobra od 19 i 30 u Domu Vojske Srbije, KUD „Abrašević“ priređuje godišnji koncert. Organizatori najavljuju i učešće mnogobrojnih gostiju.

“Ovo je veliki događaj za sve nas koji se borimo da sačuvamo tradiciju i kulturu naših naroda”, rekao je Marjan Zdravković predsednik i umetnički direktor ANIP Mozaik najavljujući “Veče izvorne tradicije u Nišu”.

Osim najstarije folklorne grupe “Mozaika”, ljubiteljima izvorne tradicije predstaviće se i Danijela Kostić sa modnom revijom “Sve za folklor”, Narodni orkestar pod rukovodstvom Milana Nikodijevića, muška pevačka grupa KUD-a “Đoka Pavlović” iz Beograda, gajdaš Slobodan Gale Dimitrijević, grupa pevačica iz Zaplanja, Mina Milićević, pevačka grupa “Niške devojke” i gajdaš I frulaš Dušan Antić.mozaik

Već sutradan, u subotu 29. oktobra u Domu Vojske od 19 i 30, KUD “Abrašević” priređuje tradicionalni godišnji koncert.

Posetioci će u Domu Vojske Srbije imati priliku da vide njihova četiri izvođačka ansambla – koncertni, pripremni, ansambl veterana i dečji ansambl, a izvešće narodne igre i pesme iz Srbije.

Kao gosti, nastupiće KUD “Abrašević” iz Čačka i etno grupa “Niško Zone”. Čačani će izvesti dve koreografije, igre iz Šumadije i Pomoravlja i igre iz pirotskog krajišta.

 


Detaljnije: VIKEND FOLKLORA: “Mozaik“ i „Abrašević“ / Kultura – Niške vesti