Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu

Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu

<!—->
Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine.Ovaj album je u Makednoniji proglašen za album godine i dobio je prestižno priznanje ”Zlatna bubamara”.
Vlatko sa svojim triom u Nišu nije nastupao punih 7 godina, a za 08.jul najavio je koncert koji će trajati preko 2 sata. Na repertoaru će se pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, naći i  svi najveći hitovi Vlatka Stefanovskog i grupe Leb i sol, kao što su : “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.
Stefanovski je pozvao ljude na veliki koncert u Banovini i nada se dobrom vremenu, dobrom zvuku i dobrom raspoloženju:”Želeo bih da vam najavim da 08.jula dolazim na veliki koncert u Banovini sa mojim triom i verujem da ćemo imati dobro vreme, dobar zvuk,dobro raspoloženje i da ćemo svi zajedno provesti jedno nezaboravno veče, a do tada veliki pozdrav!”.

Vlatko je počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.
Nakon raspada grupe Leb i Sol, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru, snima albume „Cowboys & Indians“, „Sarajevo“, „Vlatko Stefanovski trio“, „Kula od karti“, „Thunder from the blue sky“, sa sjajnim gitaristom Miroslavom Tadićem snima albume „Kruševo“, „Treta majka“, „Live in Belgrade“ i „Live in Zagreb“.
<!—->
Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, teatar i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi.
Vlatko  je veoma poznat po svojoj neverovatnoj gitarskoj tehnici, jer stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnošcu. Zahvaljujuci virtuoznosti i sklonosti ka zanimljivim improvizacijama, šarmantnom pristupu balkanskoj muzici i neiscrpnoj energiji kojom pleni već decenijama unazad, Vlatko Stefanovski se smatra osnivačem etno roka.
Dobitnik je mnogih nagrada, kao što su Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada za životno delo “Trajne vrednosti Makedonije”,  Sterijina nagrada za muziku za predstavu “Oslobođenje Skoplja”, tri nagrade “Zlatni gramofon” na festivalu “Mesam”, povelja grada Čikaga i mnoge druge.
Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 900 dinara mogu se kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 1000 dinara.
Detaljnije: Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu / Kultura – Radio City