Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Vokalna atrakcija iz Kine pred Nišlijama

Vokalna atrakcija iz Kine pred Nišlijama

Jedinstvena, egzotična muzika i perfektno izvođenje kineskog ansambla “Glas Junana”, koji okuplja muzičare pripadnike nacionalnih manjina koje žive u Junanu, osvajaju publiku različitih meridijana na svojim nastupima. U okviru turneje u Srbiji kineski umetnici održaće koncerte u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.
<!—->
Organizatori koncerta su autori koncepta “Umetnost davanja“, a veliku atrakciju dovode u Narodno pozorište 24. januara od 20 sati, po ceni karte od 500 dinara.
„Radujem se što ćemo u 2017. posle nekoliko godina moći da se vratimo načelima na kojima se zasniva naš projekat. Sav prihod koji se prikupi prodajom karata ulažemo u neki od društveno aktuelnih problema. Podsetiću da je tokom desetogodišnjice aktivnog rada “Umetnosti davanja“ obezbeđeno kombi vozilo za prevoz osoba sa invalidetom, inkubator za bebe u niškom porodilištu nosi pločicu Umetnosti davanja, opremili smo apartman za porodilje, sredili sportske terene u mnogim školama“, poručuje Ljiljana Milanović Blagojević, autor koncepta “Umetnost davanja“.
<!—->
Prihod od prodatih ulaznica namenjen je NURDOR-u i projektu izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, na čemu su u ovom udruženju izuzetno zahvalni.
„Ovim se pomaže i podržava naša misija poboljšanja uslova u kojima se leče deca obolela od malignih bolesti. Drago nam je će jedno umetničko delo sa vrhunskom preporukom gostovati i u Nišu, a prikupljeni novac iskoristiti za projekat izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja“, rekla je Marija Tomić, koordinatorka NURDOR-a.
Karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta i u knjižari “Indigo”. Realizaciju koncerta omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasada NR Kine.
Detaljnije: Vokalna atrakcija iz Kine pred Nišlijama / Kultura – Radio City