Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Yu Grupa slavi u Nišu 45 godina čistog rock n’ rolla

Yu Grupa slavi u Nišu 45 godina čistog rock n’ rolla

<!—->
Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Yu Grupa će pred niškom publikom naravno odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.
“Izuzetno nam je drago da ćemo u slavljeničkoj godini, u kojoj obeležavamo veliki jubilej (45 godina postojanja YU Grupe), održati koncert pred niškom publikom u Banovini, koji će nositi naziv ”45 GODINA ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti. Nišlije dođite 02.09.2016. na porciju ”ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”,poručuju Dragi, Žika, Petar Jelić i Igor Malešević.
<!—->
YU Grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga istog datuma zahvaljujuću disk džokeju, Zoranu Modliju,koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.
<!—->
Februara mesesca ove godine, Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sporstskih delatnosti.
<!—->
Ulaznice su puštene u prodaju po promotivnoj ceni od 700 dinara i mogu se kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje) i turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65). Promotivni period će trajati do subote 20.avgusta. Od ponedeljka 22.avgusta ulaznice će se prodavati po redovnoj, pretprodajnoj ceni od 800 dinara, a na dan koncerta će koštati 1000 dinara.


Detaljnije: Yu Grupa slavi u Nišu 45 godina čistog rock n’ rolla / Kultura – Radio City