Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Završavaju se 51. Filmski susreti

Završavaju se 51. Filmski susreti

FILMSKIDodelom nagrada za najboljeg glumca festivala, kao i za najbolju mušku, žensku i epoizodnu ulogu, završavaju se 51. Filmski susreti u Nišu. Publika je tokom šest festivalskih večeri odgledala 12 filmova u zvaničnoj konkurenciji, od toga tri su premijerno prikazana na Letnjoj pozornici.

Poslednja dva filma u zvaničnoj konkurenciji Otadžbina i Igra u tami prikazana su pred prepunom Letnjom pozornicom u Tvrdjavi.
Prvi priča priču o ženi koja je izgubila dete nesrećnim slučajem i koju je muž napustio . Sve je smešteno u nedelju pred uskrs. U drugom “Igra u tami” tema je seks trafiking. Film je inspirisan predstavom i pripovetkom Ive Andrića Aska i Vuk. Tema teška, ali prožeta humorom kako bi bila svarljivija gledaocima, kažu glumci.

Nišlije su odgledale i dva niška filma: o Radničkom i grupi Lutajuća srca. Osim glavnih, nagrada za životno delo Pavle Vujisić dodeljena je glumcu Lazaru Ristovskom. Prvi put je izabran i počasni gradjanin Niša. To je Petar Božović koji je dobio Pečat grada.

Ova vest Završavaju se 51. Filmski susreti je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Završavaju se 51. Filmski susreti / Kultura – TV Zona plus