Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Aerodrom Niš ulaže u bezbednost

Aerodrom Niš ulaže u bezbednost

(foto: Fly from Niš)

Sve veći broj putnika i vazduhoplova na aerodromu „Konstantin Veliki“ zahtevaju dalja ulaganja u unapređenje aerodromske infrastrukture ne samo na polju efikasnosti, već i na polju bezbednosti koji je od suštinke važnosti na normalno odvijanje međunarodnog avio-saobraćaja.

S tim u vezi, niški aerodrom započeće tokom jula meseca prve obimnije radove na unapređenju zaštitne ograde oko njihovog kompleksa kako bi se na još veći nivo podigla bezbednost vazdušnog saobraćaja. Za te potrebe u saradnji sa gradom izdvojiće se 40 miliona dinara, a rok za završetak ovih radova biće do kraja godine.

Pored ulaganja u zaštitnu ogradu, aerodrom će još nabaviti dodatno još i rendtgen za proveru ručnih stvari i prtljaga, kao i dodatnog uređaja za detekciju eksploziva. Pored ove opreme dodatno će se opremiti i vatrogasni sektor na niškom aerodromu.

Podsetimo da se, pored ovih ulaganja, do kraja godine očekuje instaliranje uređaja za instrumentalno sletanje pri složenim vremenskim uslovima prve kategorije(ILS CAT I ) čiji če investitor biti Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Aerodrom Niš ulaže u bezbednost / Fly from Niš