Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /home/terratra/public_html/niskevesti.com/wp-includes/wp-db.php on line 1940
Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Ako država postane vlasnik aerodroma sa njom dolazi i Air Serbia

Ako država postane vlasnik aerodroma sa njom dolazi i Air Serbia

Air Serbia neće više sletati samo zbog alternacija na aerodrom?
ilustracija (foto: FB @nisairport)

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ ukoliko država postane vlasnik, a da bi prva linija nacionalnog prevoznika mogla da bude do Beograda.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović gostujući na televiziji „Belle Amie“ izjavila je da će država ulagati u Aerodrom i to u toranj, produženje piste i terminalne zgrada kao i nabavku nove opreme poput vatrogasnog vozila, autobusa za prevoz putnika i drugo.

Ona je rekla da sve ove investije mogu privući samo još novih avio-kompanija, a da bi do kraja godine sa niškog aerodroma mogao da poleti i nacionalni avio-prevoznik Air Serbia.

– Već neko vreme traju pregovori sa direktorom Air Serbia, a to će se verovatno u toku ove godine desiti odnosno da će Air Serbia poleteti iz Niša – izjavila je ministarka Mihajlović u izjavi za „Belle Amie

Ona je tokom jučerašnjeg dana gostujući na drugoj lokalnoj televiziji „Zona plus“ rekla da postoji mogućnost uspostavljanja linije do Beograda.

Ministarka je juče u Gradskoj kući odbacila tvrdnje da ukoliko se aerodrom ustupi državi na korišćenje Nišlije izgubiti niskotarifne avio-kompanije i samim tim mogućnost da lete jeftino. Ona je istakla da će sve kompanije koje imaju potpisan ugovor sa Aerodromom Niš nastaviti da lete po ceni i sa kartama koje su već dogovorene.

Na pitanja novinara šta će se desiti ukoliko odbornici Skupštine grada narednog utorka ne usvoje predlog gradskog veća, ona je rekla da očekuje neće doći, pošto je odluka u interesu Niša. Ona je istakla da sva oprema do sada je bila iz donacija, te da toga više ne može biti. Grad nema para za ulaganja u aerodrom, a država će u njega uložiti 15 miliona evra kako bi se dalje razvijao i kako bi do 2021. imao 650.000 putnika.

Inače par hiljada građana Niša pod sloganom „Ne damo niški aerodrom!“ protestvovalo je ispred gradske kuće prethodnih dana zahtevajući da se odluka ne usvoji i da gradski čelnici podnesu ostavke. Oni su za naredni utorak najavili veliki protest ispred skupštine grada.

Podsetimo da je ranije tokom ove nedelje ministarka izjavila da državi nije u interesu da zatvori aerodrom koji je vrlo važan regionalni centar, te da oni ne žele da Nišlije lete sa aerodroma u Sofiji. Takođe podsetimo ovom prilikom, da je nacionalni avio-prevoznik poslednje redovne letove, kao Jat Airways,  obavljao sa aerodroma „Konstantin Veliki“ tačno pre 9 godina kada je odlučeno da se povuče linija do Ciriha za koju su tada tvrdili da je nerentabilna.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Ako država postane vlasnik aerodroma sa njom dolazi i Air Serbia / Fly from Niš