Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » [ANALIZA] Koje to potencijalno nove destinacije treba očekivati iz Niša?

[ANALIZA] Koje to potencijalno nove destinacije treba očekivati iz Niša?

ilustracija; (foto: Fly from Niš)

Najava Ryanair-a da će nastaviti da širi svoju mrežu linija iz Niša u nedeljama za nama, navela nas je da analiziramo koje su to potencijalno nove destinacije u pitanju uzimajući u obzir ranije najave čelnika grada i aerodroma. Od Ryanaira treba očekivati nove linije samo do destinacija gde imaju svoje uspostavljene baze, a trenutno ih ima 85.

Iako je tržište Nemačke sasvim solidno pokriveno (Ryanair – Diseldorf Weeze i Berlin, Wizz Air-Dortmund i Memingen) i dalje tu ima prostora za nove destinacije kada je reč o ovom tržištu imajući u vidu mnogobrojnu srpsku dijasporu. Na osnovu nekih ranijih izjava čelnika grada i aerodroma svakako kao nova potelncija destinacija može biti Frankfurt (Han ili na Majni), ali i druge destinacije.

Od ostalih destinacija, ranije se od čelnika grada moglo čuti da se razmišlja i o destinacijama poput Londona, Barselone, Malte, Verone, Geteburga, Stokholma kao i Osla.

Francusko tržište, od kako su aktivno krenuli letovi iz Niša, jošuvek nije pokriveno, a Pariz kao glavni grad ostaje za sada jedna od najznačanijih destinacija koju treba pokrenuti iz Niša.

Što se tiče letnjih destinacija, pre svega Crne Gore kao destinacije, to ne treba očekivati u skorije vreme, jer niskotarifne avio-kompanije skoro pa ne saobraćaju na ovakvim linijama.

Svakako da bi dalje širenje mreže Ryanair-a imao još pozitivniji sled događaja kada je reč o novim linija, ali i kada je reč o novim avio-kompanijama (ranije smo preneli da se vode pregovori sa Eurowings-om),  pošto bi verovatno i Wizz Air u danima ili nedelja nakon objave novih letova Ryanair-a mogao da nas iznenzadi najavom novih letova iz Niša.

Trenutno iz Niša možete leteti do 10 gradova širom Evrope i to Ryanair-om(Milano Bergamo, Bratislava, Diseldorf Weeze, Berlin), Wizz Air-om(Bazel, Malme, Ajndhoven, Dortmund, Memingen), SWISS-om(Cirih) i Germania Flug-om(Cirih od 23.juna).

Tekst:A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: [ANALIZA] Koje to potencijalno nove destinacije treba očekivati iz Niša? / Fly from Niš