Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » [DODATO] Magla i niska oblačnost jutros preusmerili avion Ryanair-a iz Diseldorfa

[DODATO] Magla i niska oblačnost jutros preusmerili avion Ryanair-a iz Diseldorfa

ilustracija(foto arhiva Fly from Niš)

Magla i niska oblačnost ovog januarskog jutra onemogućili su da se avion Ryanair-a prema redovnom redu letenja sleti na niški aerodrom iz Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze.

Kako sto u saopštavaju sa niškog aerodroma putnici koji su na redovnom letu,br.leta FR 6511, iz Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze sleteli u Sofiji biće u Niš transportovani autobusom, a čije će se vreme dolaska naknadno objaviti na njihovom sajtu. Putnici iz Niša oko 17 časova, nakon što autobusom budu bili transportovani do Sofije, odleće ka Diseldorfu odnosno aerodromu Weeze.

– Avion aviokompanije Ryanair, let br. FR 6511 , koji je po redu letenja trebalo da sleti iz Diseldorfa  na niški aerodrom u 09:10h, je zbog složenih meteoroloških uslova na aerodromu ,,Konstantin Veliki” u Nišu preusmeren na aerodrom u Sofij. Putnicima će iz Sofije biti organizovan autobuski prevoz do aerodrome u Nišu. Tačno vreme dolaska putnika iz Sofije biće naknadno objavljeno.Putnici koji su avion aviokompanije Ryanair, let br. FR6512 ,koji su po redu letenja trebali da poleti iz Niša za Dizeldorf u 09:40h, biće prevezeni autobusom do sofijskog aerodroma odakle će u 17:00h imati let. Zahvaljujemo se svim putnicima na razumevanju i strpljenju!- navodi se u saopštenju

Iako je poznato da aerodrom Niš ima veoma povoljne meteo uslove u zimskom periodu sa 3 do 4 dana pod maglom, ovo sezona svakako spada u one iznad proseka.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) za kraj ove godine najavila je ugradnju uređaja za instrumentalno sletanje u slučaju smanjene vidljivosti prve kategorije(ILS CAT I) koja će omogućiti da avioni mogu da slete do 800 metara vidljivosti. Naravno, ukoliko magla bude ispod ove vidljivosti, preusmeravanja će biti neizbežna.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: [DODATO] Magla i niska oblačnost jutros preusmerili avion Ryanair-a iz Diseldorfa / Fly from Niš