Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » "easyJet" razmatra mogućnost pokretanja prvih letova iz Niša

"easyJet" razmatra mogućnost pokretanja prvih letova iz Niša

ilustracija (foto: easyjet.com)
Prema pisanju portala „EX-YU Aviation News„, britanski niskotarifni avio-prevoznik „easyJet“ razmatra pokretanje svojih prvih letova i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“.

Predstavnici „easyJet“-a rekli su da razmatraju nekoliko potencijalnih linija iz Niša i to prema Velikoj Britaniji i Amsterdamu u Holandiji.

– Uvek analiziramo mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Povremeno procenjujemo mogućnosti na osnovu istraživanja tržišta. Ono što trenutno radimo je da razmatramo nekoliko mogućnosti na različitim linijama, i na osnovu toga ćemo odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za naše putnike. – ističu u „easyJet“-u za „EX-YU Aviation News

„easyJet“ već posluje u Srbiji prevozeći redovno putnike sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ za Ženevu. Inače, direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović pre godinu dana u izjavi za „TV Kopernikus“ rekao da je ovaj avio-prevoznik iskazao interesovanje za pokretanje linije do Engleske.

Pored „easyJet“-a interesovanje za pokretanje letova iz Niša u prethodnih nekoliko godina iskazalo i nekoliko drugih avio-kompanija poput Eurowings-a i Pegasus Airlines-a.

Trenutno dva najveća niskotarfina avio-prevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija(Stokholm od 31.oktobra). Pored njih lete i SWISS i Germania Flug(od 23.juna) ka Cirihu.  Sa ovim brojem destinacija aerodrom Niš je za samo 5 meseci svog poslovanja u ovoj godini oborio rekord po broju putnika koji iznosi 124.918, a plan je do kraja godina da kroz niški aerodrom prođe blizu 330 hiljada putnika.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: „easyJet“ razmatra mogućnost pokretanja prvih letova iz Niša / Fly from Niš