Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Istorijski rezultati za aerodrom Niš u 2016.godini

Istorijski rezultati za aerodrom Niš u 2016.godini

ilustracija (foto arhiva FFN)

Za 30 godina svog postojanja, aerodrom „Konstantin Veliki“, na kraju 2016.godine ostvario je rekordne rezultate kada je reč o broju putnika koji je sa njega leteo i količini prevezene robe.

Prošla godina ostaće upamćena po istorijskom šestocifrenom rezultatu od 124.877 putnika koji je prvi put zabeležen još od 1986.godine kada je zvanično aerodrom otvoren. U kargo saobraćaju takođe je oboren rekord star šest godina koji je iznosio više od 1550 tona, a novi sada iznosi 1970 tona.

Direktor aerodroma „Kontantin Veliki“ Vladica Đurđanović ranije je izjavio da će u ovoj godini premašiti cifru po broju prevezenih putnika od preko 300.000 i da se očekuje da tokom 2017. broj prevezene kargo robe bude preko 3000 tona.

– Za 2017.godinu nama je najbitniji rezultat. Sigurno ćemo imati preko 300.000 putnika, jer počinje da leti SWISS i Germania Flug za Cirih. Niš je odabran zbog opslužnog područja, pre svega zbog juga Srbije i Kosova i Metohije. Očekujemo da tokom naredne godine bude prevezeno preko 3000 tona robe zahvaljujući redovnim kargo letovama Turkish Cargo-a do Istanbula. – rekao je tada Đurđanović

Popunjenost svih letova iz Niša prema procenama rukovodstva aerodroma i od strane avio-kompanija kreće se oko 90%. Na aerodromu već su krajem decembra započeti prvi veći radovi na sanaciji i proširenju postojećih kapaciteta terminalne zgrade.

Podsetimo da iz niške vazdušne luke možete leteti ka 9 destinacija širom Evrope, avionima dvema najvećih niskotarifnih avio-kompanija Ryanair i Wizz Air. Irskim avio-prevoznikom do Berlina, Bratislave, Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze i Milana odnosno aerodroma Bergamo, dok sa niskotarifnim avio-prevoznikom iz Mađarske možete povezati do Bazela, Malmea, Memingena, Ajndhovena i Dortmunda. Od 2.aprila odnosno 23.juna 2017.godine iz Niša moći  će te da letite i do Ciriha sa švajcarskom nacionalnom avio-kompanijom SWISS i još jednom švajcarskog avio-kompanijom Germania.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Istorijski rezultati za aerodrom Niš u 2016.godini / Fly from Niš