Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » "Izgubljeni" za Nicu, pronašli nove prijatelje u Nišu

"Izgubljeni" za Nicu, pronašli nove prijatelje u Nišu

foto ilustracija : Fly from Niš

Grupa mladih turista iz češkog grada Brno koja je krajem prošle godine nadajući se da preko aerodroma Bratislave ide na odmor u Nicu, a zapravo je sletela greškom u Niš, neočekivano je dobila svoj pozitivni nastavak zahvaljući konobarima iz restorana „Avio krilo“, Urošu Zlatanoviću i Aleksandru Stefanoviću, na niškom aerodromu koji prvi bili tu da im pomognu što se je na kraju rezultiralo prijateljstvom i uzvratnim gostoprimstvom u Brnu.

Sa novim prijateljima u centru Brna
(foto: Uroš Zlatanović)

Kako nam prepričava jedan od dvojce konobara, Uroš Zlatanović, oni su saznali od policije da postoje neki ljudi koji su greškom sleteli u Niš i nakon toga su ih pozvali u restoran odakle su kasnije dogovorili prevoz do aerodroma u Sofiji.

– Čuli smo od granične policije da postoje neki turisti koji su se izgubili i koji su bili zatečeni sutuacijom. – započinje nam priču jedan od konobara u restoranu. Komunicirali smo sa njima na engleskom i saznali da su greškom sleteli u naš grad, jer je zapravo njihova destinacija trebala da bude Nica u Francuskoj. Mi smo probali da im obezdimo autobus do Sofije, pošto su žurili na jutarnji avion za Barselonu, ali pošto nije bilo polazaka onda smo im mi obezbedili privatni prevoz do sofijskog aerodroma. – prića Zlatanović

Zlatanović i Stefanović u društvu čeških prijatelja
(foto: Uroš Zlatanović)

Zlatanović nam objašnjava da su češki turisti zapravo kupili karte odmah taj dan na aerodromu u turističkoj agenciji, a pošto se Niš i Nica na stranim jezicima slično izgovaraju, ne proveravajući kartu gde zapravo idu došli su sticajem okolnosti kod nas.

– Kako su hteli jednog od njih da iznenade, kupili su karte na aerodromu i kada su ih tamo pitali gde putuju, rekli su u Nis(misleći na Nicu). Kada su se već ukrcali u avion i kada im je pilot rekao da let traje jedan sat, i da se pritom more iz aviona nigde ne vidi, već brda i planine shvatili su da su pogrešili. – kaže mladi niški konobar

Pomoć koji su pružili mladim turistima iz Češke nije ostalo samo na rečima hvale, već se pretvorilo u prijateljstvo koje je rezultiralo da oni njih pozovu u Brno da ih posete.

– Od tada pa do današnjeg dana veoma često se čujemo preko fejsbuka, i kada su nas pozvali da dođemo kod njih i rekli da će nam kupiti karte zaista smo se iznenadili, ali su instirali da dođemo u uzvratnu posetu što smo i sa velikim zadovoljstvom prihvatili. – zaključuju niški konobari

Zlatanović nam je po povratnu iz Češke rekao da su ih njihovi novi prijatelji ispoštovali do kraja i da su pored Brna uspeli za vikend da posete i obiđu Bratislavu.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: „Izgubljeni“ za Nicu, pronašli nove prijatelje u Nišu / Fly from Niš