Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Neophodan dogovor Vlade Srbije sa Rusijom i Turskom oko direktnih letova

Neophodan dogovor Vlade Srbije sa Rusijom i Turskom oko direktnih letova

ilustracija (foto: hdwallpapers.com)
Posle dolaska „Wizz Air“-a, „Ryanair“-a, „SWISS“-a i uskoro „Germania Flug“-a u Niš i uspostavljanja linija ka čak 10 destinacija širom Evrope, aerodrom „Konstantin Veliki“ nastoji da se poveže i sa drugim aerodromima. Prema rečima diretkora Vladice Đurđanovića upravo jedna od takvih linija je i ona do Moskve, no da bi do toga došlo neophodan je dogovor dveju Vlada pošto Ruska Federacija nije potpisnik sporazuma o otvorenom nebu.

Đurđanović je nedavno prilikom gostovanja „RTV Belle Amie“ objasnio da bi u ovom slučaju to značilo povećanje broja linija između Srbije i Rusije, pa je neophodno da se postigne sporazum između Vlada.

– Kako Rusija nije potpisnik sporazuma o otvorenom nebu, nego se broj linija biletarlno dogovara između dve zemlje. Tako da u slučaju povećanja nekog broja linija, to iziskuje dogovor dveju Vlada. To je malo teže i komplikovanije, ali se nadam da ćemo napraviti takvu jednu liniju do Moskve. – istakao je Đurđanović za „RTV Belle Amie

On kaže da bi linija svakako bila profitabilna, a da bi među putnicima bilo najviše radnika koji rade u Rusiji i koji potiču najvećim delom sa juga Srbije.

Direktor Đurđanović takođe je nedavno izjavio da je slična situacija i oko uspostavljanja diretkne putničke linije između Niša i Istanbula, zašta je takođe neophodan dogovor Vlada Srbije i Turske.

Inače ministarka Zorana Mihajlović je takođe ranije izjavila da će njeno ministarstvo kao i Vlada Srbije podržati niški aerodrom na svom putu daljeg razvoja, što podrazumeva i regulisanje odnosa u vazdušnoj plovidbi izmedju Srbije i Rusije kao i Srbije i Turske.

Podsetimo da su se kao potencijalne avio-kompanije pominjale Pegasus, Turkish Airlines, i ruski niskotarfni avio-prevnoznik Pobeda.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Neophodan dogovor Vlade Srbije sa Rusijom i Turskom oko direktnih letova / Fly from Niš