Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Niska oblačnost večeras ponovo preusmerila let Ryanair-a u Sofiju

Niska oblačnost večeras ponovo preusmerila let Ryanair-a u Sofiju

ilustracija (foto: Fly from Nis)

Složeni vremenski uslovi u vidu niske oblačnosti (oko 60m) ponovo su prouzrokovali da jedan od letova bude preusmeren na alternativni aerodrom.

Ryanair na redovnoj liniji iz Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze, br.leta FR6511, nakon neuspelog pokušaja da sleti na pistu niškog aerodroma i kruženja o oko 20-tak minuta u nadi da će se vremenski uslovi poboljšati produžio je svoj let do alternativnog aerodroma u Sofiji.

Za sada nema zvaničnog saopšenja sa aerodroma „Konstantin Veliki“, ali predpostavljamo kao što je to bio slučaj prethodnih dana da će za putnike koji su sleteli u Sofiju biti organizovan autobuski prevoz do Niša.

Inače na niškog aerodromu je tokom celo dana bilo promenljivo vreme, no i pored toga linije Wizz Air-a iz Dortmunda i Ryanair-a iz Berlina su uspešno realizovane.

I tokom prethodnih dana, usled složenih meteo uslova karatkeristicnih za ovo doba godine,  bilo je otkazivanja odnosno preusmerivanja odredjenih letova obe niskotarifne avio-kompanije na aerodrom u Sofiji odakle su uglavno obavljeni i povratni letovi.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) za kraj naredne godine najavila je ugradnju uređaja za instrumentalno sletanje u slučaju smanjene vidljivosti prve kategorije(ILS CAT I) koja će omogućiti da avioni mogu da slete do 800 metara vidljivosti. Naravno, ukoliko magla bude ispod ove vidljivosti, preusmeravanja će biti neizbežna.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Niska oblačnost večeras ponovo preusmerila let Ryanair-a u Sofiju / Fly from Niš