Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Pre tačno 82 godine poleteo prvi putnički avion iz Niša

Pre tačno 82 godine poleteo prvi putnički avion iz Niša

Na današnji dan 1935.godine prva nacionalna avio-kompanija „Aeroput“ uvrstila je i Niš u svoj red letenja, i to na međunarodnoj liniji koja je povezivala Srbiju, Makedoniju i Grčku.

Avion „Aeroput“-a tipa „Spartan Kruzer II“ reg. oznake YU-SAP
nosio naziv „Niš“ (foto: aeropoxy.wordpress.com)

Tada je, kako u knjizi „Sto godina srpske avijatike u Nišu“ pišu Milorad Petković i Dušan Senćanski, niški aerodrom kod Medoševca prvi put našao na redovnoj liniji Beograd – NIŠ – Skoplje – Bitolj – Solun.

Ona se, prema podacima do kojih su došli ovi autori, obavljala u letnjoj sezoni od maja do kraja oktobra novim tromotornim avionima tipa „Spartan kruzer II“ i čak i tada izuzetno starim jednomotornim avionima tipa „Potez 29-2“.

Plakat na kome se i Niš
našao kao destinacija
(izvor: Sto godina
srpske avijatike u
Nišu)

Retko ko u Nišu zna da je treći avion „Aeroput“-a tipa „Spartan“ registarske oznake YU-SAP poneo naziv „Niš“.

Ovaj grad, koji se brzo razvijao kao trgovački i industrijsko-privredni centar imao je potrebu za bržim i savremenijim prevozom. Interesovanja je bilo i iz drugih većih centara tadašnje Jugoslavije da se u njega dođe za što manje vremena. Niš je imao i važan uslov koji je to omogućavao – vojni aerodrom još od 1912. godine koji je, istini za volju, deset godina posle inicijative iz Ministarstva osposobljen i prilagođen i za civilni avio-saobraćaj.

Petković i Senćanski pozivaju se na autorski tekst Đorđa Stamenkovića u tekstu “Prva nebeska krštenja” objavljen u tekstu „Narodnih novina“ iz 1988.godine i pišu:

,, Veliki doprinos razvoju civilnog vazdušnog saobraćaja u Nišu dao je Dragoljub H. Nešić – Žabota, trgovac i rezervni vazduhoplovni poručnik, koji je postavljen za prvog šefa niškog centra „Aeroput“-a.“

Autori pišu da je zahvaljujući ovom čoveku već 15.maja 1935. štampan redak letak koji je pozivao Nišlije „da lete i putuju avionom“ na kome je pisalo i da „autobus za aerodrom polazi od „Park-hotela“ za Beograd u 6:30, a za Skoplje u 16:30 časova. Poslovnica „Aeroput“-a nalazila se u Obrenovićevoj 35, na mestu današnje banke.

Red letenja „Aeroputa“ 1939.godine i na stranim jezicima
(foto:pinterest.com)

Naredne godine, takođe u letnjem periodu, iz Niša se letelo za Beograd i Skoplje. U Godišnjaku jugoslovenskog vazduhoplovstva ostalo je zabeleženo da je u 1936. godine bilo više putnika na linijima Niš – Beograd i Beograd – Niš, nego na linijma iz Niša do Skoplja i obrnuto.

Nacionalni avio-prevoznik je 1939. godine ponovo u svoju mrežu linija uvrstio Niš na redovnoj liniji Beograd – Niš – Skoplje. Jedan od najzaslužnijih za to što je Niš tada stavljen na mapu linija „Aeroput“-a bio je i najpoznatiji Nišlija i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije Dragiša Cvetković.

 Tri decenije čekanja na nove avio-linije

Narednih godina usledio je prekid razvoja civilnog vazdušnog saobraćaja na čitavoj teritoriji Kraljevine Jugoslavije zbog II svetskog rata.
Niš je tek posle 30 godina, tačnije u leto 1971.godine ponovo uvršten u red letenja sada već nove nacionalne avio-kompanije „JAT“. Čarter letovi ka Tivtu i Splitu obavljeni su avionima tipa „Convair“ CV-440.

,, Imala sam tu čast da 1971. letim za Split. Imala sam samo 7 godina.“ – stoji u komentaru Vesne Nikolić na našoj fejsbuk stranici

Pozitivni rezultati čarter letova, naterali su tadašnje čelnika grada da na niškoj Skupštini 1972. godine oforme preduzeće u vazdušnom saobraćaju u izgradnji – „Aerodrom Niš“ u Nišu.
Te godine je rekonstruisana pista i platforma za parkiranje aviona.

Razglednica štampana povodom uspostavljanja sezonske linije Niš – Tivat
(foto: delcampe.net)

Već 1973.godine sa vojnog aerodroma obavljani su sezonski letovi za Tivat i Split, a već naredne se letelo i za Dubrovnik. Zagrebačka avio-kompanija ,,Pan Adria“ 1975. godine u saradnji sa „JAT“-om uvrstila je u svoj red letenja i aerodrom u Nišu. Te godine prevoz putnika se vršio na linijama Beograd-Mostar-Niš-Tivat, Split-Niš, Skoplje-Niš-Zagreb i Skoplje-Niš-Beograd-Titograd-Tivat. 

Sa civilnim aerodromom došli i problemi

Prvo sletanja aviona JAT-a povodom svečanog
otvaranja aerodroma 1986.godine (foto: Aerodrom Niš)

U narednim godinama dolazi do zamiranja civilnog vazdušnog saobraćaja u Nišu sve do svečanog otvaranja civilnog aerodroma Niš 1986.godine, sletanjem prvog aviona „JAT“-a iz Beograda. Od te godine niški aerodrom do danas se suočavao sa poteškoćama u funkcionisanju, odnosno nemogućnosti da postane aerodrom sa redovnim redom letenja, iako su ga koristile mnoge svetski poznate avio-kompanije iz Evrope poput „Adria Airways“, „Lufthansa“, „Montenegro Airlines“, „TWA“, „Crossair“,“Belavia“, „Olimpic Airways“…
——————————————————————————————————————-
>>> SPECIJAL 30 GODINA AERODROMA NIŠ (1986. – 2016.) <<<
——————————————————————————————————————-

Od juna 2015.godine započinje nova era razvoja putničkog avio-saobraćaja

SWISS u Nišu (foto: Fly from Niš)

Sa niškog aerodroma od kraja juna 2015.godine godine redovno saobraća prva niskotarifna avio-kompanija Wizz Air koja je letela do sredine avgusta 2016.godine samo ka Bazelu i Malmeu. Nakon tog perioda uspostavlja još 3 linija i to ka Memingenu, Ajndhovenu i Dortmundu.Posle Wizz Air-a svoje letove je uspostavio i najveći niskotarifni avio-prevoznik Ryanair i to ka 4 destinacije tokom druge polovine 2016.godine. I druge avio-kompanije su našle interesa da pokrenu letove iz Niša, pa je tako SWISS 2.aprila uspostavio direktnu liniju Niš-Cirih, a očekuje se da će od 23.juna i još jedna švajcarska avio-kompanija Germania Flug započeti svoje letove ka istoj destinaciji.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Pre tačno 82 godine poleteo prvi putnički avion iz Niša / Fly from Niš