Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Radovi na proširenju check-in šaltera biće gotovi naredne nedelje

Radovi na proširenju check-in šaltera biće gotovi naredne nedelje

(foto arhiva Aerodrom Niš)

Radovi na proširenju check-in šaltera i sanaciji krova se odvijaju prema planu koji je utvrđen prošle godine, a za šta je grad izdvojio 26 miliona dinara iz budžeta prošle godine.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, gostujući na TV Kopernikus, rekao je da će radovi na završetku proširenja check-in šaltera biti gotovi naredne nedelje, dok se očekuje da za četiri meseca bude završena i zamena krova.

– Sanacija krova je u toku, zavisi od vremenskih uslova, gde po planu treba da se završi za 4 meseca odnosno krajem matra. Check-in šalteri su skoro gotovi, ostalo je da se naprave vrata prtljag koji ide u sortirnicu i malo da se kozmetički sredi što se tiče gumenog poda i nadam se da ćemo sledeće nedelje zvanično prezentovati. – izjavio je Đurđanović za TV Kopernikus

Novi spoljašnji izgled treba da bude gotov to kraja marta
(foto arhiva Aerodrom Niš)

Inače krajem prošle godine direktor a će putnici poneti jedan novi utisak kada se prva faza radova na sanaciji i proširenju postojećeg dela aerodroma uradi, a što će aerodromu sa druge strane omogućiti da brže i efikasnije opsluži veći broj putnika. Takođe je tada izjavio da će 4 check-in šaltera omogućiti da spremno dočekaju 2 aviona istovremeno.

Podsetimo da država planira da u dalje proširenje aerodroma uloži kako je ranije najavila ministarka Zorana Mihajlović 6,5 miliona evra. Kontrola letenja pored najave izgradnje novog tornja, do ove godine bi trebalo da postavi i uređaj za instrumentalno sletenja aviona pri uslovima smanjene vidljivosti(do 800m) prve katergorije (ILS CAT I) čiji je postupak nabavke okončan sredinom januara.

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Radovi na proširenju check-in šaltera biće gotovi naredne nedelje / Fly from Niš