Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Već naredne godine sledi proširenje terminalne zgrade

Već naredne godine sledi proširenje terminalne zgrade

Aerodrom širi svoje kapacitete; ilustracija; (foto arhiva Fly from Niš)

Pozitivan trend rasta kako broja putnika, za prvi kvartal 100.000 putnika,  tako i dolaska novih avio-kompanija, SWISS i Germania Flug(od 23.juna), već početkom naredne godine doneće nove investicije na aerodromu „Konstantin Veliki“. Aerodrom sa velikim ambicijama će do kraja godine izraditi projekat za izgradnju i proširenje dodatnih terminalalnih kapaciteta u putničkom delu.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović rekao je juče da je plan da se do kraja 2018.godine ti radovi završe i da će tim povećanjem kapaciteta terminala putnici koji lete iz Niša dobiti još veći komfor, a samim tim i mogućnost za zakup poslovnog prostora biće veći.

– Za sada ne znamo ko će biti investitor, nadamo se da će to biti grad, ali ne isključujem opciju i da to bude Vlada Srbije. Ono što je sigurno, radovi na novom delu terminalne zgrade biti završeni najverovatnije naredne godine. – izjavio je Đurđanović 

Inače u toku su završni radovi na sanaciji krova postojeće terminalne zgrada, iako je bilo u planu da se radovi završe krajem prošlog meseca, hladno i kišovito vreme nije baš išlo na ruku radnicima pa je taj rok poremeren za kraj ovog meseca. Inače grad je krajem prošle godine iz budžeta grada izdvojio 26 miliona dinara za ove namene.

Takođe, do kraja godine na niškom aerodromu treba da bude i izgrađena nova ograda čiji radovi treba da počnu na lete kako bi se unapredila bezbednost na aerodromu. Ono što se do kraja godine očekuje je i instalacija sistema za instrumentalno sletanje aviona kategorije 1 pri smanjenjim meteo uslovima (ILS CAT I) koju investira Kontrola letenja SCG (SMATSA).

Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Već naredne godine sledi proširenje terminalne zgrade / Fly from Niš