Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Vučić: Ulagaćemo u aerodrom Niš tako da ne oštetimo nacionalnog avio-prevoznika

Vučić: Ulagaćemo u aerodrom Niš tako da ne oštetimo nacionalnog avio-prevoznika

Vlada Srbije nastavlja da pruža podršku razvoju aerodroma Niš; ilustracija
(foto: Fly from Niš)

Odgovarajući na pitanje poslanika Milije Miletića iz Svrljga oko daljih ulaganja u niški aerodrom, premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je dalja ulaganja u niški aerodrom „Konstantin Veliki“ pri čemu će voditi računa da ne oštete nacionalnog avio-prevoznika.

Vučić je takođe rekao da će već od ponedeljka počinje novi let do Bratislave od strane jednog avio-prevoznika.

– Niški aerodrom danas ima 75.000 putnika, ne zaboravite da je imao manje od 10.000 putnika pre dve godine. Mi smo doneli odluku da nastavimo ulaganje u niški aerodrom, ali pri tome moramo da vodimo računa kako ćemo da radimo da ne oštetimo nacionalnog avio-prevoznika. Da obradujem nišlije, od ponedeljka ide avio linija Niš – Bratislava. Mislim da je 20 do 30 evra karta sa jednom od lou kost kompanija. – rekao je Vučić

Podsetimo da je ministarska Zorana Mihajlović takođe najavila da će Vlada Srbije uložiti 6,5 miliona evra do 2019.godine, kada je nedavno boravila u Nišu. Ona tada istakla da je do sada uloženo 4,5 miliona evra, i da će nastaviti u saradnji sa gradom da niški aerodrom učine što komercijalnijim, jer je pred aerodromom velika budućnost koja je značajna za celu Srbiju.

Tekst:A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Vučić: Ulagaćemo u aerodrom Niš tako da ne oštetimo nacionalnog avio-prevoznika / Fly from Niš