Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Niški aerodrom » Za prva četiri meseca Niš posetilo 50% više stranih turista

Za prva četiri meseca Niš posetilo 50% više stranih turista

ilustracija; (foto arhiva: Milan Stanojević)

Zahvaljujući velikom broju letova iz Niša ka čak 10 destinacija broj stranih turista za prvi kvartal ove godine porastao je u odnosu na isti period prošle godine za čak 50%. U Turističkoj organizaciji Niša kažu da i tokom narednih meseci očekuju pozitivni trend rasta broja turista, kako domaćih tako najviše i stranih turista kojih je sve više u gradu na Nišavi. 

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za prvi kvartal 2017.godine (januar-april) došlo je povećanja ukupnog broja turista za 39% u odnosu na isti period 2016. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%. Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016., pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%.

Trenutno strani turisti i dijaspora mogu posetiti Niš i ovaj deo Srbije sa deset destinacija širom Evrope koristeći 2 niskotarifne avio-kompanije (Wizz Air, Ryanair), kao i dve avio-kompanije iz Švajcarske (SWISS, Germania Flug/od 23.juna/).

 
Tekst: A.P.
Fly from Niš


Detaljnije: Za prva četiri meseca Niš posetilo 50% više stranih turista / Fly from Niš