Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Politika » Na dnevnom redu Skupštine grada 10 tačaka

Na dnevnom redu Skupštine grada 10 tačaka

SKUPSTINA PRAZNAPredsednik Skupštine grada Niša, mr Rade Rajković, za danas u 8 sati zakazao je početak 13.zasedanja gradskog parlamenta na kome će se predstavnici građana Niša izjašnjavati o deset tačaka.

Između ostalog, raspravljaće se o izmeni odluke o zaduživanju grada,a kako je ranije rečeno na sednici gradske vlade, reč je zapravo o preusmeravanju novca iz kredita koji je grad uzeo od poslovnih banaka još 2015.godine u iznosu od 800 miliona dinara.Umesto ranije namene, 103 miliona dinara iz kredite,ako se odbornici saglase, biće investirano u komunalnu infrastrukturu na Loznom kalemu i Vinogradarskom institutu i izgradnju čairskog i južnog kolektora.

Odbornici će odlučivati i o dodeli, takozvanih, solidarnih stanova u ulici Majakovskog, kojima raspolaže Gradska stambena agencija, grupi nekadašnjih žitela Mramorskog brda i Krušca koji su domove izgubili na klizištima.

Na dnevnom redu su i izmene odluke o oglašavanju na teritoriji grada,dopuna programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta za ovu godinu,dopuna programa održvanja komunalne infrastrukture gradskog i seoskog područja.

Ukoliko odbornici daju zeleno svetlo, JP Aerodrom Niš moći će da 4,5 miliona dinara upotrebi za kupovinu teškog traktora,neophodnog za održavanje staza u letnjim i zimskim mesecima,a novac će biti obezbeđen iz posebnog programa pomoći ovom gradskom preduzeću.

Na predlog skupštinskog Odbora za imenovanje, nekadašnji direktor Niškog kulturnog centra i predsednik opštine Pantelej trebalo bi da bude imenovan za vršioca dušnosti ove ustanove kulture,a odbornici će odlučivati i o dodeli statusa počasnog građanina Niša.

 


Detaljnije: Na dnevnom redu Skupštine grada 10 tačaka / Politika – Belle Amie