Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Politika » Vučić i Mekejn o zajedničkim pitanjima, saradnji, akcijama

Vučić i Mekejn o zajedničkim pitanjima, saradnji, akcijama

mekejn_vucic

foto:rts.rs

Premijer Aleksandar Vučić rekao je nakon susreta sa američkim senatorom Džonom Mekejnom da su glavne teme razgovora bile pitanja održavanja regionalnog mira i stabilnosti, međusobnih odnosa, učešća Srbije u mešovitim vojnim vežbama, te da je posebno istaknuto istrajavanje Srbije u vojnoj neutralnosti.

Vučić je Mekejnu zahvalio što je, kako je rekao, najčešće prisutan američki senator u ovom regionu, i što mu nije teško da čuje i stvari koje možda ne želi, a Mekejn je premijeru čestitao na pobedi na predsedničkim izborima, te obećao svu moguću podršku Srbiji na njenom evropskom putu.

Mekejn je zahvalio Vučiću na ulozi Srbije u koaliciji koja se bori protiv ID i zbog toga što je Srbija jedan od najaktivnih partnera SAD u mešovitim vežbama.

“Upoznao sam senatora sa situacijom u regionu, rekao da ćemo kao zemlja mnogo snage uložiti u očuvanje mira, govorio sam o našoj inicijativi da se nastavi dijalog sa Albancima u Briselu, te da ćemo pozitivno uticati na stanje u regionu, jer to je za nas od izuzetnog značaja”, rekao je Vučić na pres konferenciji nakon susreta sa američkim senatorom.

Kad je reč o zajedničkim mirovnim operacijama, Vučić je istakao da je za naše vojnike i policajce to izuzetno važno, te pomenuo osam velikih zajedničkih vežbi u prošloj godini i oko stotinu zajedničkih aktivnosti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je američkog senatora Džona Mekejna u Vili “Mir” u Beogradu.

Izvor: RTS


Detaljnije: Vučić i Mekejn o zajedničkim pitanjima, saradnji, akcijama / Politika – Belle Amie