Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Politika » Vučić: Lepo se ispričamo, a posle samita opet svađe i sukobi

Vučić: Lepo se ispričamo, a posle samita opet svađe i sukobi

vucic fabrikaDobro je što će predsednici vlada na samitu doneti još jednu deklaraciju, ali se pribojavam da će nakon samita opet početi svađe i sukobi, rekao je premijer Aleksandar Vučić u Sarajevu. U obraćanju na samitu premijera sa Zapadnog Balkana, zamolio je domaćine da ne nazivaju sve prisutne predstavnicima država, jer ni on to ne radi.

“U pitanju je sentiment Srbije, i ovo ne govorim zbog kampanje”, rekao je Aleksandar Vučić na samitu u Sarajevu, pošto je Isa Mustafa predstavljen kao predstavnik države Kosovo, iako nigde nisu istaknuti simboli ni zastava Kosova.

“Da sam ja u BiH govorio nešto, nazivajući još nekoga zemljom, kao što se ovde govori o državi Kosovo, a mislim da je ni Bosna nije priznala, a i da EU mora da ima neutralni status, vi biste svi napustili ovaj skup”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da on neće napuštati skup jer misli da je važno da se razgovara o stvarima koje će nas spajati, ali da hoće da ukaže na “različite sentimente” kad je Srbija u pitanju.

“Sve može da se izgovori protiv Srbije, Srbija to mora da prećuti i to tako može dokle god hoće, kako hoće. Ovo ne govorim zbog kampanje, jer se u kampanji nisam radovao ni na jedan način odbijanju tužbe za genocid BiH, niti bilo šta slično, jer želim najbolje prijateljstvo s BiH i svima ovde prisutnima”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su njihovi odnosi na skupovima dobri, jer, kako je primetio, tada se priča o ekonomiji, ali je dodao da kada se skupovi završe kreće priča isključivo o politici ili, dodao je, “ne pričamo uopšte”.

Izvor: RTS


Detaljnije: Vučić: Lepo se ispričamo, a posle samita opet svađe i sukobi / Politika – Belle Amie