Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Dan policije u Nišu

Dan policije u Nišu

Dan policije u Nišu

Na centralnoj svečanosti Dana Ministarstva unutrašnjih poslova prikazana je sposobnost i obučenost srpske policije u konkretnoj akciji, a građani Niša mogli su da vide i defile pešadijskih formacija i vozila Ministarstva.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jednice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Sektora za vanredne situacije izveli su vežbu u kojoj su pokazali obučenost srpske policije u borbi protiv terorizma.

U ešalonima, u kojima je učestvovalo više od 750 policijskih službenika, predstavljene su organizacione jedincice MUP, a građani su mogli da vide oko 100 vozila sa kojima policija raspolaže, među kojima su i borbena oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“.

Govoreći o rezultatima rada MUP, ministar policije Nebojša Stefanović je naveo da gotovo ne postoji oblast u kojoj nisu ostvareni bolji rezultati i da u mnogim segmentima taj boljitak iznosi i više od 20 odsto.

„Za tri godine zaplenili smo više od 10 tona narkotika. To je deset tona droge manje na ulicama Srbije, u školskim dvorištima, među našom decom. Uhapsili smo više od 400 ljudi koji su pripadnici čak 58 organizovanih kriminalnih grupa“, rekao je Stefanović.

Istakavši da je ukupan kriminal za tri godine, naspram prethodnog perioda, smanjen za 7,5 odsto, odnosno za 25.000 krivičnih dela, Stefanović je precizirao da su požrtvovanim radom, teške krađe smanjene za 23 odsto, a  razbojništva za čak četvrtinu.

U uporednom periodu, kako je naveo, bilo je 65 ubistava manje, a maloletnički kriminal je u padu za 22 odsto.

 

The post Dan policije u Nišu appeared first on Megafon.


Detaljnije: Dan policije u Nišu / Megafon