Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /home/terratra/public_html/niskevesti.com/wp-includes/wp-db.php on line 1940
Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Filozofija u svakodnevnici

Filozofija u svakodnevnici

Filozofija u svakodnevnici

Departman za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu organizuje studentsko predavanje pod nazivom Sloboda volje i pitanje odgovornosti 10. juna od 18h u prostorijama Niškog kulturnog centra na Paliluli.

Cilj ovog predavanja je izlazak filozofije van striktno akademskih okvira, te stoga pokazivanje da je njena aktivna uloga u društvu ujedno i njeno imanentno svojstvo koje treba negovati i to prvenstveno u dijalogu sa sugrađanima, a upravo kroz teme koje svakog ponaosob dotiču u nekoj meri iz različitih aspekata.

„Akcenat je i na tome što će studenti držati ovo predavanje, što pokazuje ne samo sliku dovoljne zrelosti mladih da prepoznaju probleme i pitanja u svojoj okolini, već i entuzijazam da se na njima svojstven način uhvate u koštac sa istima, te time i pokažu da je intelektualni kontekst onoga čemu se obično pripisuje etiketa „čisto teorijskog“ u pretežno negativnoj konotaciji itekako isprazan i neopravdan“, kažu organizatori.

Predavanje je otvorenog tipa, ulaz besplatan.

The post Filozofija u svakodnevnici appeared first on Megafon.


Detaljnije: Filozofija u svakodnevnici / Megafon