Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /home/terratra/public_html/niskevesti.com/wp-includes/wp-db.php on line 1940
Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Grad Niš usvaja prvu Strategiju bezbednosti saobraćaja

Grad Niš usvaja prvu Strategiju bezbednosti saobraćaja

Grad Niš usvaja prvu Strategiju bezbednosti saobraćaja

U narednih mesec dana Grad Niš usvojiće prvu Strategiju bezbednosti saobraćaja. Cilj strategije je da se smanji ukupan broj stradalih u saobraćajnim nesrećama i da ne bude poginulih starijih od 65 godina, kaže Igor Vojinović, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj.

„Kada se posmatra zastupljenost različitih učesnika u saobraćajnim nezgodama, u našoj zemlji polovina svih poginulih pešaka ima više od 65 godina. U Nišu je u prethodnih pet godina stradalo 89 ljudi, među kojima je najveći broj starih“, kaže Vojinović.

Strategiju bezbednosti saobraćaja prati Akcioni plan do 2021. godine.

„Akcioni plan podrazumeva konkretne mere koje bi trebalo da poboljšaju bezbednost na pojedinim lokacijama u Nišu, takozvanim crnim tačkama“, dodaje Vojinović i kaže da je urađena detaljna analiza i snimanje ulica da bi se definisale te najkritičnije tačke, kao i da su na nekim mestima postavljeni novi semafori i svetlosna signalizacija.

Izrada Strategije bezbednosti saobraćaja košta 2,8 miliona dinara, a sredstva je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja, od saobraćajnih prekršaja načinjenih u Nišu, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.


Detaljnije: Grad Niš usvaja prvu Strategiju bezbednosti saobraćaja / Megafon