Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Hitna pomoć i niška policija spasili živote deset migranata

Hitna pomoć i niška policija spasili živote deset migranata

Na Čamurlijskom putu u Nišu pronađeno je deset migranata bez svesti i oni su prebačeni u niški Urgentni centar. Verovatno se radi o trovanju izduvnim gasovima.

Četvoro migranata bez svesti i sa penom na ustima hospitalizovano je u niškom Urgentnom centru tokom popodneva. Ukupno je u gepeku putničkog automobila bilo deset migranata, od kojih je šestoro bilo u svesnom stanju.

Četiri ekipe Hitne pomoći iz Niša ukazale su pomoć migrantima na Čamurlijskom putu oko 20 časova i 30 minuta.

Prema prvim informacijama najverovatnije se radi o trovanju izduvnim gasovima automobila i nedostatku kiseonika. Automobil je pronađen kod kasarne Mija Stanimirović na Čamurlijskom putu nakon čega je upućen poziv lekarima.

– Migranti nisu imali dovoljno kiseonika pa je došlo do trovanja izduvnim gasovima. Kada su naše ekipe počele da stižu, četvoro migranata bilo je bez svesti i sa penom na ustima, ali su se svi osvestili. Neki su imali povrede po telu: glave, ruke i stomaka. Nije bilo sudara i po svemu sudeći radi o povredama nastalim zbog malog prostora u gepeku automobila, kaže dr Verica Božić, zamenik načelnika četvrte operativne smene Hitne pomoći u Nišu.

Migranti su prebačeni u Klinički centar u Nišu gde je u toku dijagnostika.

Automobil je bio deo grupe od tri vozila koja su prevozila migrante. Kako nezvanično saznajemo, krijumčari su prebacivali migrante od Preševa ka Beogradu. Kod naplatne rampe Nais, pošto su primetili policijske snage, vratili su se ka Nišu i čekali mrak u blizini kasarne na Čamurlijskom putu. Kada su shvatili da su otkriveni, krijumčari su pobegli, ali su ostavili automobil u čijem je gepeku bilo zatvoreno deset migranata.

U toku je akcija hapšenja krijumčara migranata. Policija je potvrdila incident, ali nije želela da saopšti više detalja.

(Izvor: Večernje novosti, piše: M.P.)

The post Hitna pomoć i niška policija spasili živote deset migranata appeared first on Niške novine.


Detaljnije: Hitna pomoć i niška policija spasili živote deset migranata / Niške novine