Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » „Igre na vodi 2017“ u organizaciji GO Medijana i Sportskog centra „Čair“

„Igre na vodi 2017“ u organizaciji GO Medijana i Sportskog centra „Čair“

Tročasovnim i do sada neviđenim spektaklom na niškom bazenu završene su ovogodišnje „Igre na vodi“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Sportskog centra „Čair“ u Nišu.

Ilustracija, foto: claytonhotelgalway.ie

Prvo mesto sa 31 poenom u ukupnom plasmanu zauzela je Medicinska škola „Milenko Hadžić“ i osvojila vaučer za letovanje o trošku Gradske opštine Medijana. Druga je Gimnazija „Svetozar Marković“ sa 27 poena, dok je treće mesto sa 25 bodova pripalo Gimnaziji „Bora Stanković“. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobile su propusnice za niški bazen do kraja godine.

Nagrade su najboljima uručili predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić.

„Čestitam najboljima od srca! Zahvaljujem svim školama koje su se angažovale u ovom takmičenju, profesorima koji su okupili ekipe a pre svega učenicima koji su se sa toliko srčanosti i hrabrosti borili. Posebno zahvaljujemo rukovodstvu Sportskog centra „Čair“ koje je realizovalo ono što smo mi u opštini zamislili“, rekao je Krstić. „Učenici Medicinske škole su najbolji i idu na letovanje u Grčku kao što smo obećali. Želimo da Medijanine „Igre na vodi“ postanu tradicija i da u njima učestvuje što više škola. Gradska opština Medijana želi takođe da svojim manifestacijama pokrije sve uzraste, organizovaćemo paradu maturanata i nadam se i takmičenja studenata niškog univerziteta“, kazao je Krstić.

Inače, finale „Igara na vodi 2017“ bila je prilika i da se nekim pojedincima, učesnicima ovog takmičenja iskaže posebna zahvalnost. Viktorija Mišeljić, učenica Medicinske škole i izuzetan sportista, dobitnik je posebnog priznanja opštine Medijana za požrtvovanost, jer je, bez obzira na povredu ramena tokom jedne igre nastavila takmičenje i završila ga. Ona će od Gradske opštine Medijana dobiti i novčanu nagradu od 10.000 dinara, rekao je prvi čovek ove opštine Milan Krstić uručujući joj priznanje.

Voditelj programa finala „Igara na vodi“ bio je poznati niški novinar Dragan Stojanović Žika. U revijalnom programu učestovovale su članice kluba Kangoo Jumps i članice Kluba za sinhrono plivanje Niš.

Medijanine „Igre na vodi“ trajale su od aprila, u njima je učestvovalo 12 niških škola sa po 16 takmičara, dok su plasman u finale izborile ekipe svih niških gimnazija – „Svetozar Marković“, „Stevan Sremac“, „9.maj“ i „Bora Stanković“, kao i ETŠ „Nikola Tesla“ i Medicinska škole. Takmičilo se u disciplinama: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon.

Čitav tok takmičenja praćen je brojnom publikom sa tribina, mogao se videti na video bimu a prenošen je i uživo na Televiziji Kopernikus i preko sajta GO Medijana.

(Piše: Vladana Simić)

The post „Igre na vodi 2017“ u organizaciji GO Medijana i Sportskog centra „Čair“ appeared first on Niške novine.


Detaljnije: „Igre na vodi 2017“ u organizaciji GO Medijana i Sportskog centra „Čair“ / Niške novine