Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Još terminala i toranj za niški aerodrom

Još terminala i toranj za niški aerodrom

Još terminala i toranj za niški aerodrom

U rekonstrukciju terminalne zgrade na aerodromu Konstantin Veliki uloženo je 30 miliona dinara. Nabavljena je nova oprema u vrednosti od 17 miliona, a u toku su i radovi na izgradnji parking prostora, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom posete potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

Ulaganja u razvoj putničkog i kargo saobraćaja biće nastavljena, a ove godine trebalo bi da budu nabavljeni i uređaji za sletanje i poletanje po lošem vremenu.

“Devedeset puta smo povećali broj putnika, šest puta je povećan kargo. Plan je da u narednih nekoliko godina, do 2020, dođemo do 550.000 putnika, a možda bude i više. Nastavićemo da ulažemo, oko 6,5 miliona evra kako smo i obećali prethodni put kada se sastajala Vlada Srbije u Nišu. Od toga će 4 miliona evra biti uloženo u izgradnju tornja”, kaže Zorana Mihajlović.

Izgradnja tornja trebalo bi da bude završena 2020. godine. Na taj način niški aerodrom postaje ozbiljna podrška svim sistemima koji postoje u Beogradu, i ne postoje ni na jednom drugom aerodromu u zemlji, kaže pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić.

Sa niškog aerodroma redovne letove trenutno imaju tri kompanije ka 11 evropskih destinacija. U petak, 23. juna, sa aerodroma Konstantin Veliki redovni saobraćaj ka Cirihu uspostaviće i švajcarska avio kompanija Germania Flug.

Aerodrom Konstantin Veliki, Foto: Saša Đorđević

The post Još terminala i toranj za niški aerodrom appeared first on Megafon.


Detaljnije: Još terminala i toranj za niški aerodrom / Megafon