Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Nemački Leoni u Nišu gradi fabriku, proizvodnja počinje u avgustu

Nemački Leoni u Nišu gradi fabriku, proizvodnja počinje u avgustu

Nemačka kompanija Leoni počela je danas u Nišu izgradnju fabrike gde će proizvoditi kablove za ugradnju u automobile, a investicija je u vrednosti 22 miliona evra.

Leoni, foto: itsukraine.com

Fabrika će u prvoj fazi imati 15.000 kvadratnih metara, a po završetku ukupnih radova 25.000 i zapošljavaće 2.200 radnika.

Polaganju kamen-temeljca treće fabrike Leonija u Srbiji prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić, direktor kompanije Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik Leonija Ralf Maus, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Vučić je rekao da očekuje da Leoni u Nišu zaposli 3.000 ljudi i da u Srbiji otvori i četvrtu fabriku, u Nišavskom okrugu, za šta bi ta kompanija dobila pet odsto veće podsticaje nego za dosadašnje investicije.

On je kazao da je Vlada Srbije dala Leoniju podsticaje od 6,4 miliona evra za otvaranje fabrike u Nišu i da očekuje da ona, uprkos kašnjenju početka gradnje, počne da radi krajem juna.

“U prilici smo da dajem subvencije jer je stanje u budžetu bolje od planiranog”, kazao je Vučić i dodao da krajem februara neće biti deficita u budžetu, iako je planirano da on iznosi 17 ili 18 milijardi dinara.

Kako je istakao “krvotok ekonomije je dobar, raste naplata PDV-a, i rashodi su pod kontrolom”.

Kazao je da nema nikakvih problema u budžetu, iako su penzije i plate povećane.

Dosadašnje investicije Leonija u Srbiji su 70 miliona evra i da zapošljava 7.500 ljudi, što znači, po rečima Vučića, da je najveći poslodavac u proizvodnom sektoru.

Ugovor o izgradnji fabrike potpisali su oktobra prošle godine generalni direktor komapnije Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Leoni u Srbiji od 2009. godine proizvodi auto-kablove u Prokuplju i u Malošištu, kraj Doljevca.

Vlada Srbije je Leoniju za zapošljavanje radnika i investicije u Srbiji dala ukupno više od 31 miliona evra subvencija.

(Izvor: Beta, Belami)

The post Nemački Leoni u Nišu gradi fabriku, proizvodnja počinje u avgustu appeared first on Niške novine.


Detaljnije: Nemački Leoni u Nišu gradi fabriku, proizvodnja počinje u avgustu / Niške novine