Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Nenadu hitno potrebna pomoć

Nenadu hitno potrebna pomoć

Nenadu hitno potrebna pomoć

Tridesetpetogodišnjem Nenadu Ristiću, docentu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, neophodno je lečenje u Nemačkoj, jer je oboleo od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma. Utvrđen mu je četvrti  stepen oboljenja. Radi se o vrlo retkom limfomu, koji pogađa samo 2% obolele populacije i jako je agresivan.

“Trenutno se leči na VMA u Beogradu, gde nam je rečeno pre uključenja terapije da su prognoze za izlečenje veoma loše, da ga očekuje šest ciklusa hemioterapije i da se lekari nadaju da će njegov organizam to izdržati s obzirom na to da je mlada osoba u pitanju”, kaže Nenadova supruga Marina Stojanović Ristić, kojoj je prošle godine, pred porođaj, otkriven tumor na mozgu. Operisana je nakon rizičnog porođaja, čeka je još intervencija, ali, dodaje, sada je neophodno da pomogne Nenadu da ode na lečenje u Nemačku.

“S obzirom na to da su prognoze oko Nenadovog lečenja jako loše, stupili smo u kontakt sa profesorkom Nadeždom Basarom koja radi u bolnici “Maltezer St. Franziskus” u Flenzburgu. Ona je izlečila osamnaestogodišnjeg Nišliju koji je imao leukemiju istog ćelijskog tipa kao i moj suprug. Doktorka nam je poručila da je potrebno doći u Nemačku da se uradi dodatna dijagnostika nakon čega bi se preduzele odgovarajuće mere”, kaže Marina.

Nenad i Marija su roditelji osmomesečne devojčice i neophodna im je pomoć humanih i dobronamernih ljudi.

Možete im pomoći slanjem SMS poruke 328 na 3030. Takođe i uplatom na dinarski 160-480610-54 ili devizni 00-540-0002220.1 račun.

Nenad sa suprugom Marinom

 

 

The post Nenadu hitno potrebna pomoć appeared first on Megafon.


Detaljnije: Nenadu hitno potrebna pomoć / Megafon